Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáce pletenky a bagety

Kuchyňa:
Náročnosť:
12
  • Čas Prípravy: 1:30 h
  • Varenie: 15m
  • Hotové Za: 0m
reklama:

Suroviny

  • 250ml vlažné mlieko
  • 1 polievková lyžica, olej
  • 1 polievková lyžica solamyl
  • 350g múka polohrubá
  • 1-2 čajovej lyžičky soľ
  • 1 čajová lyžička, cukor kryštál
  • 21g čerstvé droždie
  • Na potretie pečiva:
  • 1 žĺtok
  • 1 polievková lyžica, mlieko
  • Na posypanie:
  • slnečnicové semienka

Postup prípravy

1. Krok

Ako prvé do nádoby sa vždy musia dať tekutiny, mlieko, olej.

2. Krok

Potom prídu na rad sypké suroviny, solamyl.

3. Krok

Preosiata múka a do jedného rohu nasypeme soľ.

4. Krok

Do druhého rohu cukor.

5. Krok

Uprostred nádoby dáme droždie, ktoré jemne zahrnieme múkou. Ak používame čerstvé droždie, je dobré dávať cukor priamo k droždiu. A soľ by nemala prísť do priameho kontaktu s droždím!

6. Krok

Ak pečiem bagety v pekárničke, tak zapnem program na pečenie bagiet, tento program má 2 etapy: 1. etapa-miesenie a kysnutie cesta 2.etapa-pečenie (cyklus pečenie, sa spustí vtedy, keď ste vytvarovali bagety) Ja som tentoraz zapla program-cesto. Nádobu vložíme do pekárničky a zapneme program cesto. Má tri cykly, miesenie, odpočívanie, kysnutie. Trvá to 1hod. 25 minút.

7. Krok

Ak sa cesto lepí na boky nádoby, pridať ešte troška múky.

8. Krok

Po skončení programu, dáme vykysnuté cesto na pomúčenú dosku a rozdelíme.

9. Krok

A vytvarujeme bagety. Najskôr vytvarujeme obdĺžnik a jednu stranu preložíme.

10. Krok

Potom druhú stranu zahneme a celé otočíme smerom dole a ešte vytvarujeme aby sa to podobalo na bagetu. Z tohto cesta vyšli 4 bagety a 1 pletenka.

11. Krok

Spravíme do bagiet zárezy a pečivo necháme ešte pokysnúť 20-30 minút. Potom natrieme žĺtkom rozmiešaným s mliekom a posypeme semiačkami. Dáme piecť do vyhriatej rúry cca 250°C 12-15 minút (pri plynovej rúre tretí stupeň a tých 15minút)

12. Krok

Po upečení pečivo hneď, preložíme na mriežku a necháme vychladnúť. Je voňavé a chrumkavé, dobrú chuť!

S fotopostupom ▶ http://ywettrecepty.blogspot.sk/2012/04/domace-pletenky-bagety.html

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...