reklama:

Domáce Mascarpone

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť: ,
1BMGnZ1SRqs
  • Čas Prípravy: 60m
  • Varenie: 24:0 h
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Veľakrát ste určite dostali chuť na také pravé Tiramisu.

A keď ste nabehli do obchodu, že si kúpite tú najzákladnejšiu surovinu, pri pohľade na cenu sa Vám vyvalili oči?

Robiť Tiramisu z pomazánkového masla ??

Nieeeeeeee.

A čo takto urobiť si doma Mascarpone?

Že ste o tom ešte nepočuli?  Tak tu je veľmi jednoduchý návod.

Suroviny

  • 1 liter šľahačkovej smotany
  • 3 polievkové lyžice citrónovej šťavy

Postup prípravy

1. Krok

Smotanu zahrejeme asi na 80 °C. Môžete to urobiť vo vodnom kúpeli. Pridáme citrónovú šťavu a zohrievame pri nízkej teplote asi 10 minút. Potom odstavíme asi na 30 minút. Medzitým si pripravíme husto tkanú handričku alebo 5 vrstiev gázy. Tú vložíme do sitka, ktoré taktiež musí byť husté.

2. Krok

Pri pomalom chladnutí zbadáme, že nám smotana pomaly tuhne. Nie je to také, ako pri výrobe tvarohu, tu sa nám nebude srvátka oddeľovať, resp. nie tak ako by ste si možno mysleli. Opatrne pomaly prelievame smotanu na pripravenú látku v sitku. Sitko potom položíme na misku, nech nám môže odkvapkávať prebytočná srvátka.

3. Krok

Necháme v chlade aspoň na 24 hodín.

4. Krok

A potom používame do rôznych Mascarpone dobrôtok.

Vyskúšajte pripraviť  Tiramisu….

Recept  nájdete  tu:

//mnamky-recepty.webnoviny.sk/recipe/tiramisu-2/

 

 

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?