reklama:

Domáce croissanty

Kuchyňa:
Náročnosť:
Domáce croissanty
  • Kusov: 15
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 40m
  • Varenie: 12m
  • Hotové Za: 1:10 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 250 g masla
  • 500 g hladkej múky
  • 50 g krupicového cukru
  • štipka soli
  • 20 g droždia
  • 5 žĺtkov
  • 250 ml mlieka

Postup prípravy

1. Krok

Mlieko s cukrom, droždím a žĺtky dobre rozmiešajte. Pridajte múku so soľou a vypracujte cesto. Dajte na 30 minút do chladničky. Potom cesto upravte do obdĺžnika dvakrát väčšieho, než je maslová kocka. Do stredu položte maslovú kocku a zabaľte ju kysnutým cestom.

2. Krok

Vyvaľkajte na plát 30-40 cm a zložte na tretiny. Nechajte 20 minút v chladničke odpočinúť. Znovu vyvaľkajte na plát 30-40 cm a zložte na tretiny. Nechajte 20 minút v chladničke odpočinúť. Opäť vyvaľkajte a teraz zložte na štvrtiny. Potom nechajte cez noc v chladničke nakysnúť.

3. Krok

Z cesta odkrojte polovicu a tú vyvaľkajte na plát hrubý 5 mm, aby bol cca 15-20 cm široký. Krájajte na trojuholníky, plňte čokoládou alebo syrom, pomažte žĺtkom a nechajte minimálne hodinu nakysnúť. Potom pokvapkajte medom alebo javorovým sirupom a pečte v rúre pri 180 ° C cca 10-12 minút.

Cro 2 2.jpg

Steps copy.jpg

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?