reklama:

Domáca výroba seitanu

Kuchyňa:
Náročnosť:
300620132224
  • Kusov: 20 rezňov
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 25m
  • Varenie: 1m
  • Hotové Za: 1m
reklama:
reklama:

Nakoľko seitanový polotovar je drahý ,vyrábam si ho doma,seitan je vlastne rastlinné mäso.Vlastne je to mäso pre vegetariánov,ale aj nám mäsožravcom sa nič nestane,keď ho niekedy zameníme za bravčové….

Suroviny

  • 2kg hladkej múky
  • 1100ml vody

Postup prípravy

1. Krok

Z vody a múky vypracujeme hustejšie cesto,necháme ho polhodinu postáť,aj viac,potom pod tečúcou vodou miesime cesto a vyplavujeme z neho škrob,zostáva nám iba čistý lepok,miesime dovtedy,kým nie je čistá voda a zostane nám v ruke masa podobná špongii.

2. Krok

Ja túto masu dám do sáčka na tlačenku a dám to variť na 70 minút do vody potom nechám vychladnúť,a môžeme krájať na rezne a ponoriť ich do silného bujónu,keď do hovädzieho,bude chutiť,ako hovädzie,aký použijeme,takú budeme mať chuť,ak chceme robiť čínu,tak posypeme korením na čínu a necháme postáť a pokračujeme vo varení,ako s klas. mäskom,toto sme vyrobili polotovar,

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?