reklama:

Domáca *Marlenka*🍰

Kuchyňa:
Náročnosť:
Phuket e magazine spice house 5.jpg
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 1:20 h
  • Varenie: 30m
  • Hotové Za: 1:50 h
reklama:
reklama:

Podľa staroarménskej receptúry:

Suroviny

  • 100 g masla
  • 2 pl medu
  • 250 g cukru
  • 1 čl octu
  • 1 pl jedlej sódy
  • 2 vajcia
  • 700 g hladkej múky
  • Krém:
  • 200 g masla
  • 1 salko
  • mleté vlašské orechy
  • koňak (nemusí byť)

Postup prípravy

1. Krok

Sódu s octom zmiešame osobitne v hrnci.

2. Krok

Maslo, med a cukor vymiešame a potom sódu s octom pridáme a znovu vymiešame.Zmes dáme na oheň a za stáleho miešania pridávame vajcia.Miešame až kým sa na povrchu nevytvorí pena a zmes nám zhnedne,potom odstavíme.

3. Krok

Po čiastočnom ochladnutí pridáme preosiatu múku a vypracujeme cesto ktoré necháme 1 hodinu odpočívať prikryté na teplom mieste.

4. Krok

Po odpočinutí cesto rozdelíme na 7 - 8 guličiek , a každú vyvaľkáme na tenký plát.Každý dáme piecť..Jeden plát cca 4 minúty..

5. Krok

Kondenzované mlieko si najskôr uvaríme v plechovke , v hrnci s vodou..Varíme 3 hodiny na miernom ohni,.Potom ho necháme úplne vychladnúť..Je dobré keď to robíte deň dva dopredu.

6. Krok

Vychladnuté salko vymiešame s maslom na krém,môžeme pridať oriešky a trochu koňaku.Jednotlivé pláty natrieme krémom a spojíme..Posledný natretý plát posypeme najemno zomletými orieškami..Môžete preliať čokoládovým toppingom..

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?