Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáca dvojfarebná vianočka

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Vianočka
  • Čas Prípravy: 1:30 h
  • Varenie: 35m
  • Hotové Za: 0m
reklama:

Suroviny

  • 250ml vlažné mlieko
  • 1 celé vajce
  • 125g rozpustené maslo
  • 100g cukor hnedý ( alebo obyčajny kryštálový )
  • 250g múka hladká
  • 400g múka polohrubá
  • 25g čerstvé droždie
  • 50g hrozienka /nemusia byť/
  • štipka soli
  • Do druhej polovice cesta:
  • 1 polievková lyžica kakao
  • citrónová šťava
  • Na potretie vianočky:
  • 1 žĺtok
  • 1 polievková lyžica mlieko
  • Na potretie prameňov:
  • 1 bielok

Postup prípravy

1. Krok

Všetky suroviny dáme do nádoby v pekárničke, ako prvé do nádoby sa vždy musia dať tekutiny (mlieko, maslo, vajce..)

2. Krok

Potom prídu na rad sypké suroviny, cukor, preosiata hladká a polohrubá múka.

3. Krok

Do jedného rohu dáme štipku soli a uprostred nádoby dáme droždie, ktoré jemne zahrnieme múkou.

4. Krok

Nádobu vložíme do pekárničky, zapneme program cesto. Má tri cykly, miesenie, odpočívanie, kysnutie. Trvá to 1hod. 25 minút. Za chvíľku po premiešaní, pridáme hrozienka.

5. Krok

Ak sa cesto lepí na boky nádoby, pridať ešte troška hladkej múky.

6. Krok

Po skončení programu, dáme vykysnuté cesto na pomúčenú dosku a rozdelíme na dve časti. Do jednej, pridáme kakao a aby sa mi dobre vmiešalo, pridala som citrónovú šťavu. Namiesto citronovej šťavy sa môže pridať aj rum...alebo kakao rozmiešať, v troche vlažného mlieka s maslom.

7. Krok

A rozdelíme na 9 dielov.

8. Krok

Spravíme z každého diela pramene, ktoré striedavo potom pletieme.

9. Krok

Mne sa lepšie pletie od stredu.

10. Krok

Otočíme a pletieme z druhej strany.

11. Krok

Bokom dlane do stredu spravíme žliabok a vrch potrieme bielkom.

12. Krok

Teraz z 3 prameňov.

13. Krok

Opakovane spravíme bokom dlane do stredu žliabok a vrch potrieme bielkom.

14. Krok

Teraz z 2 prameňov.

15. Krok

Prichytíme špajdlami a dáme na plech na ktorom máme už pripravený papier na pečenie a necháme ešte 35-40 min pokysnúť (ale lepšie je, ak sa upletené pramene, hneď dávajú na plech a vianočku spájame na ňom a konce prameňov podstrčíme pod vianočku.

16. Krok

Pred pečením pomastíme žltkom zmiešaným s 1PL mlieka, posypeme mandľami (kto nemá rád nemusia byť) a dáme piecť, prvých 5 minút 240°C a potom 30 minut na 170°C (skúšame špajdlou) A pokiaľ už má farbu a nie je dopečená prikrijeme alobalom.

17. Krok

Po upečení, vianočku preložíme na mriežku a necháme vychladnúť (vážila 1219g)

18. Krok

Dobrú chuť!

fotopostup:http://ywettrecepty.blogspot.sk/2012/04/domaca-dvojfarebna-vianocka-z-9.html

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...