Dierkovaný zákusok

Kuchyňa:
Náročnosť:
20130903_121246
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za: 30m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 350 g polohrubej muky
  • 1 kypriaci prášok
  • 200 g kryštálového cukru
  • štipka soli
  • 120 g stuženého tuku
  • 2vajcia
  • 2 PL oleja
  • 150-200ml mlieka
  • Poleva:
  • 180g masla
  • 4PL rumu (ale nemusí byť)
  • 200g čokolády na varenie

Postup prípravy

1. Krok

k preosiatej múke zmiešanej s kypriacim práškom pridáme cukor, sol, roztopený tuk, vajcia, olej, mlieko a vypracujeme hustejšie cesto

2. Krok

Potom ho rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, vložíme do vyhriatej rúry na 180st. a pečieme 25-30min.

3. Krok

Po upečení druhým koncom varešky urobíme do celého koláča jamky

4. Krok

Na polevu v hrnčeku roztopíme maslo a pridáme rum, čokoládu na varenie a za stáleho miešania pomaly uvaríme, kým nevznikne hladká poleva

5. Krok

Polevu necháme mierne vychladnúť a potom ju rovnomerne rozlejeme na upečené cesto, čím naplníme aj všetky jamky

6. Krok

Hotový koláč nakrájame, môžeme aj šlahačkou ozdobiť

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?