Dierkovaný koláč

Kuchyňa:
548827_497604750265591_1094819176_n
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 30m
  • Varenie: 60m
  • Hotové Za: 1:30 h
reklama:
reklama:

Samozrejme, môžeme použiť aj iné varianty tohto koláčika s rôznymi druhmi pudingov.  S iným ovocím, či dokonca čisto čokoládový puding poliaty s čokoládovou polevou.

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 150 g cukru + 3 lyžice cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 dcl oleja
  • 6,5 dcl mlieka
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 jahodový puding
  • 100 g masla
  • 150 g jahôd

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si cesto vyšľahaním 4 vajec s 150 g cukrom, potom pridáme olej a 1,5 dcl mlieka a nakoniec múku s práškom do pečiva.

2. Krok

Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme do zlatista cca 20-30 minút. Po upečení urobíme do cesta rúčkou z varechy dierky.

3. Krok

Ineď si uvaríme puding z 5 dlc mlieka 3 lyžíc cukru, ešte do horúceho zamiešame maslo a miešame kým sa nerozpustí. Nalejeme na koláč a zarovnáme so špachtľou, nech prenikne cez dierky až na dno.

4. Krok

Navrch poukladáme jahody, ktoré pritlačíme zľahka, nech držia vo vychladnutom pudingu.

 

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?