Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Cukrový ľadovec

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Cukrovy ladovec.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 1:15 hod
reklama:

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 3/4 šálky práškového cukru (šálka 250 ml)
  • 3/4 šálky polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • Krém:
  • 500 ml mlieka
  • 2 vaječné žĺtky
  • 1/2 šálky cukru
  • 2 x 40 g pudingového prášku vanilkového alebo smotanového
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 g masla
  • Poleva:
  • 200 g masla
  • 1/2 šálky vody
  • 1/2 šálky cukru
  • 2 šálky sušeného mlieka + 1 lyžica
  • 1 1/2 lyžice kakaa
  • ďalej potrebujete:
  • 1/2 šálky uvarenej silnej kávy
  • okrúhle piškóty asi 200 g
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Múku preosejeme spolu s kakaom a práškom do pečiva. Bielka oddeľte od žĺtkov a vyšľaháme ich so štipkou soli na tuhú penu. Nakoniec postupne pridajte cukor a žĺtka po jednom.Za každým prešľaháme.

2. Krok

Použite veľkú drevenú lyžičku alebo špachtľu v niekoľkých krokoch pridajte múčnu zmes. Plech s rozmermi 24 × 24 cm alebo mierne väčší vyložíme s papierom na pečenie. Nalejte cesto a pečte na 170 ° C asi 30-35 minút..Po ochladení sa rozrežeme piškótu na dve časti.

3. Krok

350 ml mlieka dajte variť spolu s cukrom a vanilkou. V zostávajúcom mlieku rozpmiešajte pudingové prášky a pridajte žĺtky. Z ohňa odstavíme horúce mlieko a za miešania pomaly nalejeme zmes s pudingovým práškom.Potom vrátime na oheň a uvaríme hustý krém. Potom necháme vychladnúť na izbovú teplotu prikrytý puding potravinárskou fóliou. Mäkké maslo vyšľaháme a potom k nemu postupne pridávame za stáleho šľahania vychladnutý puding.Ušľaháme tuhý krém.

4. Krok

Jednu časť piškóty si dáme na dno plechu,pokvapkáme ju vychladnutou kávou ,natrieme piškótu jednou časťou krému, a prikryjeme druhou piškótou.Rozotrieme druhú časť krému a do krému poukladáme piškóty ale na stojato..Piškót môžete jemne namočiť do kávy. Takto pripravené vložíme do chladničky a pripravíme si polevu.

5. Krok

Rozpustíme maslo potom pridajte vodu a cukor a premiešajte, privedieme do varu . Keď sa začne variť odstavíme a necháme vychladnúť..Potom vmiešame sušené mlieko.. Rozdelíme hotovú polevu na dve časti, pridáme kakao do jednej a lyžicu sušeného mlieka do druhej časti. Rýchlo premiešajte a nalejte cez piškóty pretože poleva rýchlo tuhne. Dáme do chladničky na niekoľko hodín alebo celú noc. Zákusok nakrájame nožom ponoreným do horúcej vody.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1964 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.