Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Cuketový slaný koláč

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Cuketový koláč pre chlapa12LOGO
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min

Tajomstvo úspechu tohto koláča spočíva v pikantnej klobáse, čím ostrejšiu klobásu použijete, tým fajnovejší bude výsledok…

reklama:

Suroviny

  • 500g cuketa
  • 2-3 paradajky
  • 1 cibuľa
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 1 nožička ostrej klobásy
  • 2 lyžice oleja
  • 3 vajcia
  • 100g tvrdý syr
  • 100-150g múka hladká
  • 50g ovsené vločky
  • 1 prášok do pečiva
  • soľ, mleté čierne korenie, rasca, bylinky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Ako prvé si nakrájame klobásku na malé kocky a na troche oleja ju osmažíme.

2. Krok

Cuketu si postrúhame na hrubšie, ak je mladá aj so šupou, cibuľu nakrájame na drobno, cesnak pretlačíme, paradajky sparíme horúcou vodou, ošúpeme a nakrájame na menšie kocky, syr nastrúhame, bylinky, petržlenovú vňať, oregáno nasekáme, pridáme vajcia, vychladnutú, opečenú klobásu aj s výpekom, ovsené vločky, všetky koreniny a asi 100g múky. Zamiešame a necháme asi 20 minút odstáť.

3. Krok

Cuketa si pustí šťavu, takže zmes je trochu riedka zahustíme ju trochou múky v ktorej rozmiešame prášok do pečiva, prípadne ešte dosypeme ovsené vločky. Výsledné cesto by nemalo byť ani moc riedke, ani moc husté.

4. Krok

Vylejeme na zapekaciu misku a pečieme na 180°C asi 40-45 minút, podľa veľkosti.

5. Krok

Test špajdlou v tomto prípade nepomáha pretože výsledný koláč je vlhký, po 30-tich minútach prikryjeme papierom na pečenie aby nebol zvrchu až moc pripečený.

6. Krok

Keď už je zvrchu krásne zlatý, posypeme ho ešte trochou syra a dáme zapiecť.

7. Krok

Podávame teplý ale aj studený, samotný alebo s cesnakovým dresingom (kyslá smotana alebo jogurt, pretlačený cesnak, soľ, čierne mleté korenie)

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.8 / 5)

6 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

28840 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.