Cuketový slaný koláč

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Cuketový koláč pre chlapa12LOGO
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 40m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Tajomstvo úspechu tohto koláča spočíva v pikantnej klobáse, čím ostrejšiu klobásu použijete, tým fajnovejší bude výsledok…

Suroviny

  • 500g cuketa
  • 2-3 paradajky
  • 1 cibuľa
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 1 nožička ostrej klobásy
  • 2 lyžice oleja
  • 3 vajcia
  • 100g tvrdý syr
  • 100-150g múka hladká
  • 50g ovsené vločky
  • 1 prášok do pečiva
  • soľ, mleté čierne korenie, rasca, bylinky

Postup prípravy

1. Krok

Ako prvé si nakrájame klobásku na malé kocky a na troche oleja ju osmažíme.

2. Krok

Cuketu si postrúhame na hrubšie, ak je mladá aj so šupou, cibuľu nakrájame na drobno, cesnak pretlačíme, paradajky sparíme horúcou vodou, ošúpeme a nakrájame na menšie kocky, syr nastrúhame, bylinky, petržlenovú vňať, oregáno nasekáme, pridáme vajcia, vychladnutú, opečenú klobásu aj s výpekom, ovsené vločky, všetky koreniny a asi 100g múky. Zamiešame a necháme asi 20 minút odstáť.

3. Krok

Cuketa si pustí šťavu, takže zmes je trochu riedka zahustíme ju trochou múky v ktorej rozmiešame prášok do pečiva, prípadne ešte dosypeme ovsené vločky. Výsledné cesto by nemalo byť ani moc riedke, ani moc husté.

4. Krok

Vylejeme na zapekaciu misku a pečieme na 180°C asi 40-45 minút, podľa veľkosti.

5. Krok

Test špajdlou v tomto prípade nepomáha pretože výsledný koláč je vlhký, po 30-tich minútach prikryjeme papierom na pečenie aby nebol zvrchu až moc pripečený.

6. Krok

Keď už je zvrchu krásne zlatý, posypeme ho ešte trochou syra a dáme zapiecť.

7. Krok

Podávame teplý ale aj studený, samotný alebo s cesnakovým dresingom (kyslá smotana alebo jogurt, pretlačený cesnak, soľ, čierne mleté korenie)

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?