Cuketové krémové risotto

Kuchyňa:
Náročnosť:
Zucchini risotto.jpg
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 15m
  • Varenie: 20m
  • Hotové Za: 35m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 200 g ryže
  • 40 g masla
  • 1 zväzok jarnej cibuľky
  • 1 mladú cuketu
  • 1 dcl bieleho vína
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 100 g parmezánu
  • 1 lyžica olivového oleja
  • tymián podľa chuti
  • vývar
  • bylinky podľa chuti

Postup prípravy

1. Krok

Cibuľku a cesnak ošúpeme a nakrájame na drobné kúsky. Stredne veľkú mladú cuketu umyjeme, odkrojíme konce a nakrájame na menšie kúsky. Ak použijeme čerstvé bylinky, nasekáme nadrobno. Pripravíme si zeleninový vývar, ideálne domáci, v horšom prípade použijeme vodu.

2. Krok

V hrnci zohrejeme olivový olej s lyžicou masla a cibuľku orestujeme. Pridáme cesnak s bylinkami . Vsypeme ryžu (najlepšie arborio) a necháme osmažiť do zosklovatenia. Zalejeme bielym vínom a necháme vsiaknuť. V tejto chvíli prisypeme nakrájanú cuketu, osolíme, zalejeme trochou vývaru a dusíme za častého miešania. Vždy keď sa vývar vyparí, prilievame po troškách znova, risotto nesmie nikdy zostať suché. Nakoniec vsypeme najemno nastrúhaný parmezán, okoreníme, podľa potreby dosolíme a zjemníme zvyšným maslom.

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?