Čučoriedkový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
079
  • Čas Prípravy: 30m
  • Varenie: 25m
  • Hotové Za: 0m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 5 vajec
  • 100 g hnedý trstinový cukor
  • 130 g múka polohrubá
  • štipka soli
  • 2-3 PL lieskovce mleté
  • 1čajová lyžička.kypriaci prášok do pečiva
  • čučoriedky
  • Na vrch koláča:
  • 200 g smotana kyslá
  • lieskovce mleté (podľa svojej chuti)
  • 1 PL hnedý trstinový cukor
  • čučoriedky

Postup prípravy

1. Krok

Z bielkov (pridáme štipku soli) vyšľaháme tuhý sneh a za stáleho miešania pridávame cukor, žĺtky, múku rozmiešanú s kypriacim práškom a premiešame. Do cesta primiešame mleté lieskovce.

2. Krok

Cesto vylejeme do vymastenej (maslom) ohrúhlej formy, použila som s priemerom 24cm a posypeme lieskovcami, poukladáme čučoriedky a stredne vyhriatej rúre upečieme (v plynovej približne 20-25 minút)

3. Krok

Do kyslej smotany dáme cukor, mleté lieskovce a vymiešame.

4. Krok

Natrieme plnku posypeme mletými lieskovcami a dáme čučoriedky.

5. Krok

(kto nechce nemusí dávať už kyslú smotanu na koláč, je dobrý aj tak...ale to už posúdite sami, ak upečiete) Prajem dobrú chuť!

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?