Čučoriedkovo-malinový koláč.

Kuchyňa:
Náročnosť:
Screenshot_6
  • Čas Prípravy: 25m
  • Varenie: 30m
  • Hotové Za: 0m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 250g múka polohrubá
  • 160g masla
  • 50g cukor práškový
  • 1 celé vajce
  • 1/2 balíčka cukor vanilkový
  • 1/2 kávovej lyžičky škorica mletá
  • Plnka:
  • 250g tvaroh jemný
  • 2 polievkové lyžice cukor kryštál
  • čučoriedky
  • maliny

Postup prípravy

1. Krok

Z preosiatej múky, masla, vajíčka, mletej škorice, práškového a vanilkového cukru, zamiesime vláčne krehké cesto.

2. Krok

A necháme v chladničke 1 hod. odpočívať.

3. Krok

Cesto rozvaľkáme (ja som si pomohla papierom na pečenie, kde som si podľa formy, obkreslila kruh a pomocou papiera som cesto preložila do formy) troška cesta som nechala na kvietky

4. Krok

Tvaroh si vymiešame s cukrom.

5. Krok

Cestom vyložíme vymastenú formu a aj bočné steny okrúhlej formy. Použila som formu s priemerom 27 x 27 x 3.6 cm. Cesto popicháme vidličkou a dáme tvarohovú plnku.

6. Krok

Uložíme naň ovocie. Zo zvyšného cesta povykrajujeme kvietky a poukladáme na koláč. Dáme upiecť v rozohriatej rúre asi na 200 stupňov, až kým koláč nechytí ružovkastý nádych (v plynovej rúre asi tých 25-30 minút) Po upečení necháme koláč vychladnúť a môže sa ešte posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?