Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Creme Brulée

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
1364662150_krem brule
  • Kusov: 8
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 10m
  • Varenie: 10m
  • Hotové Za: 30m
reklama:

Suroviny

  • 750 ml šľahačkovej smotany
  • 200 g cukru
  • 10 žĺtkov
  • 1 lyžička vanilkového extraktu alebo vanilkový lusk
  • cukor trstinový na posypanie

Postup prípravy

1. Krok

Smotanu spolu s polovicou vanilkového lusku povaríme na miernom ohni a takmer pri bode varu odstavíme. Vaječné žĺtky vymiešame zvlášť v nádobe s kryštálovým cukrom. K vymiešaným žĺtkom postupne prilievame teplú smotanu a s metličkou zašľaháme do jednotného krému. Krém prepasírujeme cez sitko (zbavíme sa tak lusku, prípadne jeho väčších častí, ktoré sa počas varenia smotany uvoľnili). Prípadnú penu, ktorá vznikla na povrchu odstránime. Krémom naplníme ohňuvzdorné keramické misky a varíme vo vodnom kúpeli vo vopred predhriatej trúbe na 180°C po dobu približne 45 minút, až kým sa krém po okrajoch celkom nespevní, pričom v strede misky a vo vnútri zostáva krém roztrasený – mierne pripomínajúci želé. Vodný kúpeľ pre varenie Creme brulee zabezpečíme tak, že do vyššieho plechu dáme na spodok kuchynskú utierku, na ňu poukladáme misky naplnené krémom a do plechu nalejeme vriacu vodu - približne do výšky dvoch tretín misiek (tak aby sa nám voda nedostala dnu do misiek). Takto pripravený plech s miskami vložíme do trúby. Keď je krém hotový, misky vytiahneme z vodného kúpeľa a necháme dobre vychladnúť (najlepšie aspoň dve hodiny v chladničke). Tesne pred podávaním posypeme povrch krému hnedým cukrom a pomocou flambovacej pištole (ak nemáme, je možné použiť gril v trúbe) skaramelizujeme. Na povrchu krému sa tak vytvorí pevná krusta – škrupinka. Creme brulee môžeme podávať samotný, alebo ozdobený napríklad s kúskami čerstvých jahôd, mangom a podobne

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...