Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čokoládový zákusok so šľahačkou STRACIATELLA..

Kuchyňa:
Náročnosť:
Screenshot_4
  • Kusov: 1
  • Porcií: 24
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 5 vajec
  • 3 lyžice polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 3/4 šálky práškového cukru
  • štipka soli
  • Na namočenie piškóty:
  • 1/2 šálky silného čaju
  • 1 lyžička cukru
  • Čokoládový krém:
  • 2 vanilkové pudingové prášky
  • 750 ml mlieka
  • 50 g mliečnej čokolády
  • 100 g horkej čokolády
  • 250 g masla
  • 1/2 hrnčeka cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • straciatella krém:
  • 500 ml šľahačkovej smotany
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 2 lyžice želatíny
  • 1/3 šálky horúcej vody
  • 3 lyžice strúhanej čokolády na hrubo

Postup prípravy

1. Krok

V miske si preosejeme múku s kakaom a so škrobom..Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich so štipkou soli do tuhej peny.Potom primiešame cukor a miešame ešte asi 2 minúty.

2. Krok

Potom primiešame žĺtka jedno po druhom a rýchlosť mixéra spomalíme.Po častiach pridávame múku zmiešanú s kakaom a so škrobom.to už miešame len drevenou vareškou.

3. Krok

Plech na pečenie cca 24 x 24 vymastíme maslom a vysypeme múkou.Prelejeme cesto a pečieme pri 180 °C cca 30 minút.Koláč keď vyberieme z rúry vyklopíme z plechu a necháme vychladnúť potom prerežeme na dve časti..

4. Krok

pripravíme si krém: 500 ml mlieka si zahrejeme s cukrom a s maslom,V zostávajúcom mlieku si rozrobíme puding..Potom k horúcemu mlieku pridáme čokoládu.Pridáme puding a uvaríme hustý krém.Odstavíme a prekryjeme fóliou..Necháme úplne vychladnúť..Po vychladnutí prešľaháme šľahačom do jemného krémiku...

5. Krok

Prvý plát piškóty pokropíme pripraveným silným čajom s cukrom .Potom navrstvíme čokoládovú plnku a prikryjeme druhým plátom piškóty.Tú tiež nakropíme čajom..

6. Krok

želatínu si namočíme do studenej vody a podľa návodu na obale potom zahrejeme..Vyšľaháme si tuhú šľahačku s cukrom.Potom pridáme už ochladenú želatínu .nakoniec primiešame nahrubo nastrúhanú čokoládu, tak aby nám vznikla stracciatella šľahačka..

7. Krok

Zákusok si dozdobíme už podľa vlastnej fantázie..Je naozaj skvelý...A najlepšie chutí ke´d si trochu v chlade postojí..Najlepšie cez noc..

http://ilovebake.pl/2015/09/14/ciasto-czekoladowe-z-kremem-straciatella/

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...