Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čokoládový sen

Kuchyňa:
Náročnosť:
Čokoládový sen
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 1:20 hod
  • Hotové Za: 2:0 hod
reklama:

Suroviny

  • 250 g 62 - 70 % horkej čokolády
  • 150 g práškového cukru
  • 12 vajec
  • 6 kvapiek citrónovej šťavy
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • Krém:
  • 500 g horkej čokolády 62 - 70 %
  • 1 liter šľahačky
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu

Postup prípravy

1. Krok

Rozpustíme čokoládu v mikrovlnnej rúre a necháme ju bokom trochu vychladnúť.

2. Krok

Vymiešame vaječné bielka s polovicou cukru a kvapkami citrónovej šťavy na hustú stabilnú penu.Zvlášť vyšľaháme žĺtka s ostatným cukrom do tuha.Primiešame aj vanilkový extrakt.

3. Krok

Potom k žĺtkam pridáme rozpustenú čokoládu a premiešame kým sa všetko neprepojí..Potom jemne vmiešame vyšľahané vaječné bielka a premiešame do hladka.

4. Krok

Cesto si rozdelíme na 4 časti a upečieme 4 rovnaké korpusy .Piškóty by mali byť krehké a tenké.Použite formu cca 30 x 30 alebo okrúhla 20..Korpusy sa pečú pri 180 °C 16 minút..

5. Krok

Necháme úplne vychladnúť a medzitým si pripravíme čokoládovo šľahačkový krém..

6. Krok

Čokoládu nastrúhame a smotanu zohrejme..NAstrúhanú čokoládu si dáme do blendra (mixériku) prilejeme teplú smotanu a spolu premixujeme. Nechajte postáť pár minút a potom opäť premixujete..

7. Krok

Pridajte aj vanilkový extrakt a nechajte v chladničku poriadne vychladnúť..Je dobré pripraviť si toto deň vopred alebo aspoň pár hodín pred pečením..

8. Krok

Pred plnením ešte poriadne premixujte alebo vyšľahajte a pripraveným krémom natrite všetky korpusy a pospájajte..Potrite aj celú tortu po obvode a zo zostávajúcim krémom môžete v cukrárskom vrecku ozdobiť..

9. Krok

Dobré je pred podávaním opäť tortu poriadne vychladiť..

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...