Čokoládový sen

Kuchyňa:
Náročnosť:
Čokoládový sen
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 40m
  • Varenie: 1:20 h
  • Hotové Za: 2:0 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 250 g 62 - 70 % horkej čokolády
  • 150 g práškového cukru
  • 12 vajec
  • 6 kvapiek citrónovej šťavy
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • Krém:
  • 500 g horkej čokolády 62 - 70 %
  • 1 liter šľahačky
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu

Postup prípravy

1. Krok

Rozpustíme čokoládu v mikrovlnnej rúre a necháme ju bokom trochu vychladnúť.

2. Krok

Vymiešame vaječné bielka s polovicou cukru a kvapkami citrónovej šťavy na hustú stabilnú penu.Zvlášť vyšľaháme žĺtka s ostatným cukrom do tuha.Primiešame aj vanilkový extrakt.

3. Krok

Potom k žĺtkam pridáme rozpustenú čokoládu a premiešame kým sa všetko neprepojí..Potom jemne vmiešame vyšľahané vaječné bielka a premiešame do hladka.

4. Krok

Cesto si rozdelíme na 4 časti a upečieme 4 rovnaké korpusy .Piškóty by mali byť krehké a tenké.Použite formu cca 30 x 30 alebo okrúhla 20..Korpusy sa pečú pri 180 °C 16 minút..

5. Krok

Necháme úplne vychladnúť a medzitým si pripravíme čokoládovo šľahačkový krém..

6. Krok

Čokoládu nastrúhame a smotanu zohrejme..NAstrúhanú čokoládu si dáme do blendra (mixériku) prilejeme teplú smotanu a spolu premixujeme. Nechajte postáť pár minút a potom opäť premixujete..

7. Krok

Pridajte aj vanilkový extrakt a nechajte v chladničku poriadne vychladnúť..Je dobré pripraviť si toto deň vopred alebo aspoň pár hodín pred pečením..

8. Krok

Pred plnením ešte poriadne premixujte alebo vyšľahajte a pripraveným krémom natrite všetky korpusy a pospájajte..Potrite aj celú tortu po obvode a zo zostávajúcim krémom môžete v cukrárskom vrecku ozdobiť..

9. Krok

Dobré je pred podávaním opäť tortu poriadne vychladiť..

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?