Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čokoládový koláč pre celú rodinu

Náročnosť:
reklama:
čokoládový koláč
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • 200 g tmavej čokolády aspoň 60%
  • 30 g kakaa
  • 250 g masla
  • 250 g cukru krupica
  • 3 vajcia
  • 100 ml mlieka plnotučného
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžička instantnej kávy
  • 220 g hladkej múky
  • poleva:
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 250 g čokolády na varenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vo vodnom kúpeli rozohrejeme na kúsky nakrájanú čokoládu, potom pridáme na kúsky pokrájané maslo, ktoré necháme v čokoláde rozpustiť, aby vznikla jednoliata hmota. Potom pridáme instantnú kávu a arómu.

2. Krok

Vzniknutú hmotu nalejeme do misy a necháme chvíľu chladnúť.

3. Krok

Potom pridáme cukor, vidličkou našľahaná vajíčka a mlieko, pričom každé zvlášť šľahačom do cesta zašľaháme.

4. Krok

Ďalej pridáme múku, kakao a na záver kypriaci prášok. Všetko preosejeme pomocou sitka a premiešame.

5. Krok

Vzniknuté cesto teraz môžeme vliať do vopred vymasteného a múkou vyspaného menšieho plechu alebo do tortovej formy.

6. Krok

Vložíme do vopred vyhriatej rúry na 160 ° C na 60 minút.

7. Krok

Polevu pripravíme tak, že do hrnca nalejeme šľahačku. Keď takmer dosiahne var, vypneme a potom pridáme nasekanú čokoládu, ktorú necháme rozpustiť. Polevou možno tortu poliať (predtým je potrebné nechať polevu trochu vychladnúť, aby nebola tak tekutá) a dať do chladničky stuhnúť úplne, či podávať ako preliv (najlepšie teplý) priamo na odkrojený kúsok torty.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

19682 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre grilovačka Hlavné jedlá Krémy a plnky Nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera Zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies