Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čokoládovo -višňová torta

reklama:
Čokoládovo  višňová torta
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 2:30 hod

reklama:

Suroviny

  • 5 vajec
  • 3 pl vlažnej vody
  • 160 g kryštálového cukru
  • 160 h hladkej múky
  • 2 pl lyžice kakaa
  • 50 g rozpustenej čokolády na varenie
  • Plnka:
  • 1 pohár zaváraných višní
  • 2 pl škrobu Gustin
  • 1 klinček
  • 1/2 paličky škorice
  • 6 pl čerešňovice 50 ml vody a 50 g kryštálového cukru
  • Na zdobenie:
  • 750 ml smotany na šľahanie
  • 3 stužovače šľahačky
  • 3 vanilkové cukre
  • čokoládové hobliny
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajcia vyšľaháme do svetlej peny spolu s vodou.Potom zašľaháme všetok cukor.Múku zmiešame s kakaom a zmes preosejeme a zamiešame do peny.Potom do nej zašľaháme roztopenú čokoládu..

2. Krok

Cesto rovnomerne nanesieme do tortovej formy (ktorú si predtým vymastíme a vysypeme múkou) a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme 12 - 15 minút.

3. Krok

Po upečení vyberieme a necháme mierne vychladnúť, vyklopíme na čistý obrus alebo na pracovnú dosku a necháme úplne vychladnúť..

4. Krok

Višne zlejeme a šťavu zachytíme.V miske si zmiešame 4 pl šťavy a škrob.Zvyšnú šťavu koreniny a cukor prevaríme zmiešame so škrobovou zmesou koreniny odstránime .10 višní si odložíme bokom zvyšné primiešame do hustej šťavy a necháme vychladnúť..

5. Krok

Vodu prevaríme s cukrom pridáme čerešňovicu a odstavíme.

6. Krok

Smotanu do tuha vyšľaháme so stužovačom a s vanilkovým cukrom.

7. Krok

Korpus prekrojíme na dve polovice .spodnú časť pokvapkáme čerešňovcovou šťavou a nanesieme višňové želé.Potom zatrieme 2/3 šľahačky.Na šľahčku položíme druhú časť korpusu.Ten pokvapkáme zvyšným čerešňovým sirupom, a natrieme aj s polovicou zvyšnej šľahačky..Druhú polovicu šľahačky môžete dať do cukrárskeho vrecka a dozdobiť..Dáme aspoň na 2 hodiny stuhnúť do chladničky.Pred podávaním prizdobíme višňami a hoblinami z čokolády..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

17823 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.