Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čokoládovo vanilková torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
Untitled 1 recovered 4.jpg
12
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 1 1/4 šálky polohrubej mky
  • 0,5 šálky kakaa
  • 1 lyžička sódy
  • štipka soli
  • 1 lyžička instantnej kávy
  • 90 g masla izbovej teploty
  • 1 1/4 šálky práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička vanilkovej esencie
  • 225 ml bieleho jogurtu
  • Odpaľované cesto:
  • 1 vajce
  • 40 g masla
  • 50 ml vody
  • štipka soli
  • 50 g polohrubej múky
  • Bavorský krém:
  • 170 ml mlieka
  • 1 žĺtok
  • 50 g cukru
  • 170 ml smotany na šľahanie
  • 6 g želatíny
  • 2 lyžice vody
  • 1/2 vanilkového struku
  • štipka soli
  • Čokoládový krém:
  • 2 žĺtky
  • 135 g mliečnej čokolády
  • 135 g tmavej čokolády
  • 135 g bielej čokolády
  • 450 ml + 200 ml smotany na šľahanie
  • 16 g želatíny
  • 4 polievkové lyžice vody

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejeme si rúru na 180°C.V miske si zmiešame preosiatu múku, sódu a kakao.Pridáme aj instantnú kávu a štipku soli.

2. Krok

v inej miske si vymiešame mäkké maslo s cukrom do peny, potom pridáme vajcia jedno po druhom, a za každým poriadne prešľaháme. Pridáme aj vanilku. Nakoniec po častiach pridávame zmes múky, striedavo s jogurtom.

3. Krok

Cesto nalejeme do formy s priemerom 24 cm, do ktorej na dno si dáme papier na pečenie a vložíme do rúry kde pečieme korpus 30 - 40 minút. Kontrólujeme špajdlou..

4. Krok

Pripravíme si odpaľované cesto..Do hrnčeka dáme zovrieť vodu, pridáme maslo a soľ a keď sa voda začne variť a maslo sa rozpustí nasypeme múku a drevenou vareškou miešame lebo nám vznikne hustá kaša.Plameň stíšime a kašu miešame až kým sa nám nezačne odliepať od stien a dna hrnca.

5. Krok

Odpaľované cesto necháme trochu ochladiť a potom šľahačom vmiešame žĺtok a šľaháme až kým sa žĺtko úplne neprepojí s cesto a cesto zostane hladké a lesklé.Na plech si dáme papier na pečenie, a s cukrárskym vreckom , do ktorého sme dali cesto si na papier nastriekame dva kruhy s priemerom 15 cm a 6 cm.Cesto dáme do vyhriatej rúry a pečieme ho cca 20 - 25 minút.dvierka na rúre neotvárame.Po upečení necháme mierne vychladnúť a upečené kruhy rozrežeme ako keď idete plniť venčeky ..

6. Krok

Pripravíme si bavorský krém.Najskôr si zalejeme želatínu 2 lyžicami studenej vody a necháme ju napučať.Vanilkový lusk si rozrežeme a špičkou noža vyškriabeme ..Do hrnca dáme mlieko, štipku soli, vanilku, môžete dať aj celý lusk ktorý ste vyškriabali , a potom ho vyberiete . Rozvaríme a potom ochladíme asi na 50 °C.V miske vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny a tenkým prúdom k nim prilejte mlieko.Stále popritom šľahajte.Potom dajte znova na oheň a varte do zhustnutia. Potom odstavíme a pridáme napučanú želatínu keď krém ochladne na cca 60°C.Poriadne premiešame.Necháme úplne vychladnúť.Smotanu na šľahanie vyšľaháme a pridáme ku krému a spolu zmiešame.

7. Krok

Krém dajte d cukrárskeho vrecka a naplňte ním naše kruhy.Môžete pridať ešte ovocie napríklad maliny, čučoriedky alebo jahody a kruhy uzatvoríme druhou polovicou.dáme ich do chladničky.

8. Krok

Čokoládová pena.Najskôr si zas dáme napučať želatínu v 4 lyžiciach vody.Potom si vyšľaháme 450 ml smotany na šľahanie do pevna a odložíme do chladničky.Potom si dáme 200 ml smotany rozvariť.Do smotany dáme všetky nalámané čokolády a premiešame kým sa čokoláda nerozpustí a nespojí potom pridáme želatínu a poriadne premiešame.Ak sa vám zdá byť čokoláda nie príliš teplá môžete ju ešte trochu prihriať v mikrovlnke. Potom pridáme žĺtka a vyšľaháme ale už len krátko..Nakoniec spojíme so šľahačkou a našľaháme do peny.

9. Krok

Na korpus si dáme polovicu čokoládovej peny..Potom dáme dva plnené kruhy z odpaľovaného cesta a zalejeme opäť čokoládovou penou.Tortu vložíme na noc do chladničky ..Potom prizdobíme podľa fantázie, napríklad s čokoládovými lupienkami alebo lístkami

Img_7897 1.jpg Img_7885.jpg

Img_7888.jpg

Img_7894.jpg

Img_7917.jpg Img_7945 1.jpg

Img_7928.jpg

Img_7951.jpg Img_7952.jpg

Img_7955.jpg 12.jpg

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre grilovačka Hlavné jedlá Krémy a plnky Nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera Zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2018, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies