Čokoládovo – šľahačkový zákusok

Kuchyňa: ,
Chod:
311351_312047445487990_1559015787_n
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 60m
  • Varenie: 25m
  • Hotové Za: 1:25 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 1 vajce
  • 250 g cukru
  • 200 g mäkkého masla / margarínu
  • 5,5 dcl mlieka
  • 6-8 lyžíc kakaa
  • 250 g hladkej múky + 3 PL hladkej múky
  • 1 balenie (12 g) prášku do pečiva
  • 3 žĺtky
  • 150 g práškového cukru
  • 2-3 lyžice rumu
  • 3 dcl šľahačkovej smotany
  • 1-2 stužovače (balenie po 10 g)

Postup prípravy

1. Krok

Múku (250 g) zmiešame s 1 práškom do pečiva a 3-4 lyžicami kakaa. Zvlášť vymiešame celé vajce s cukrom (250 g), 2,5 dcl mlieka a 50 g masla. Potom spojíme s múčnou zmesou. Cesto vylejeme na plech, vyložený s papierom na pečenie (cca 23x38 cm) a pečieme pri teplote 180 °C 20-25 minút.

2. Krok

Cesto vyklopíme na drevenú dosku, stiahneme papier a necháme vychladnúť. Po ochladení prerežeme na dve polovice.

3. Krok

Krém uvaríme z 3 lyžíc múky, tú aj s 3 žĺtkami zmiešame s trochou mlieka. Zostávajúce mlieko (spolu 3 dcl) privedieme do varu, pomaly nalejeme rozrobenú múku, potom pri nízkej teplote za stáleho miešania uvaríme do husta. Odstránime z ohňa a necháme vychladnúť.

4. Krok

Maslo vymiešame do peny, vmiešame práškový cukor, jeden po druhom, potom kakao a rum. Spojíme kakaový krém s vychladnutým pudingom. Natrieme touto plnkou piškótu. Pritlačíme druhou piškótou a natrieme zbytkom krému. Nakoniec vyšľaháme šľahačku so stužovačom a dáme v hrubej vrstve na vrch zákusku. Vrch posypte čokoládou alebo kakaom.

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?