Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čokoládová roláda so smotanovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
A okoladova rolada so smotanovam kramom.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 45min
reklama:

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 80 g práškového cukru
  • 80 g hladkej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 1/4 lyžičky prášku do pečiva
  • Plnka:
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 100 g horkej čokolády
  • 200 g mascarpone
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr spojte šľahačku s nalámanou čokoládou a zohrejte . Čokoláda by mala byť úplne rozpustená a zmiešaná do homogénnej hmoty so smotanou. Teraz vložte misku do chladničky a nechajte ju tam, kým úplne nevychladne.

2. Krok

Teraz začnite robiť piškótu . Najskôr vyšľahajte vajcia s cukrom v hlbokej miske kým nebudú nadýchané a vzdušné.

3. Krok

Do nadýchanej vaječnej hmoty pridáme múku, kakao a sódu. Všetko jemne stierkou premiešame .Premiešavajte zdola nahor, aby bolo cesto nadýchané.

4. Krok

Plech (27 * 35cm) vyložte papierom na pečenie a vylejte naň pripravené čokoládové cesto. Rovnomerne ho rozotrite po celej ploche. Vložte plech na 15 minút do rúry predhriatej na 180 °C. Ak mierne zatlačíte na piškótu prstami , hotová piškóta sa vráti do pôvodnej polohy.

5. Krok

Hotový piškótu vyberte z rúry, zrolujte ju aj s papierom a zabaľte do vlhkej utierky. Chladíme 30 minút.

6. Krok

Kým sa piškóta chladí, pripravte si krém. Vychladnutú čokoládovú hmotu vyšľaháme pomocou šľahača na hustý krém. Potom vmiešame mascarpone izbovej teploty.

7. Krok

Piškótu rozrolujeme a zbavíme papiera. Piškótu môžete pokvapkať sirupom alebo kávou a rozotrieme 3/4 krému.. Potom opäť zrolujeme a zvyšným krémom potrieme celý povrch rolády.. odložíme do chladničky aspoň na dve hodiny.

8. Krok

Vrch dozdobme podľa fantázie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

279 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.