Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čokoládová Extáza

Kuchyňa:
Náročnosť:
11082056
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 1:15 hod
reklama:

Suroviny

  • Bledé cesto:
  • 150 g polohrubej múky
  • 60 g cukru
  • 80 g masla
  • 1 vajce
  • Tmavé cesto:
  • 100 g horkej čokolády
  • 4 vajcia
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 80 g polohrubej múky
  • štipka soli
  • 2 lyžice kakaa
  • Krém:
  • 6 plátov želatíny
  • 1 liter šľahačky
  • 100 g horkej čokolády
  • 75 bielej čokolády
  • 100 g orieškovej nátierky typu Nutella
  • Taktiež potrebujete:
  • múku na pracovnú plochu
  • 2 lyžice malinového džemu
  • 150 g nahrubo nastrúhanej mliečnej čokolády

Postup prípravy

1. Krok

Príprava bledého cesta: Múku zmiešame s cukrom priamo na pracovnej ploche, urobíme v strede jamku tam pridáme jemne nakrájané chladené maslo a vajce. Vymiesime krehké cesto ,to sformujeme do gule dáme do fólie a necháme v chlade 30 minút odpočívať.Predhrejte rúru na 180 ° C.

2. Krok

Príprava piškótového cesta : nahrubo nasekáme čokoládu a rozpustíme ju .Vajcia si oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľahajte s cukrom a vanilkovým cukrom do peny.. Pridajte ochladenú čokoládovú zmes k rozšľahaným žĺtkom. Bielky vyšľahajte do tuha so štipkou soli. Múku zmiešajte s kakaom a a po lyžiciach pridávajte k čokoládovo žĺtkovej zmesi.. K cestu pridajte bielka a nakoniec len drevenou vareškou premiešajte do hladka. Tortovú formu 24 cm priemer natrite maslom a posypeme múkou. Nalejeme cesto a zahladíme stierkou do hladka.. Pečieme v predhriatej rúre 180 °C asi 30 minút. Upečenú piškótu vyberieme z rúry vyberieme z formy a na mriežke necháme vychladnúť.

3. Krok

Vychladené krehké cesto si dáme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme do kruhu (priemer 24 cm). Tortovú formu si vyložíme papierom na pečenie a vložíme si doň pripravené cesto. Pečieme predhriatej rúre 180 °C 10-15 minút. Pečieme dozlatista. Potom necháme úplne vychladnúť.

4. Krok

Namočte želatínu do studenej vody. Bielu a tmavú čokoládu aj nugát si rozdelíme do troch kovových misiek .Čokoládu samozrejme nasekáme a všetky roztopíme vo vodnom kúpeli. Želatínu rozdelíme na tri dáme do každej čokolády. Samozrejme nie do úplne horúcej čokolády ale necháme mierne vychladnúť. Medzitým, si prerežeme kakaový korpus na tri časti.. Prerežeme vodorovne. Vyšľaháme si šľahačku a tú rozdelíme do troch čokoládových plniek.. Premiešame kým sa všetko neprepojí a začneme natierať korpusy. Najskôr bledý krehký korpus natrieme džemom. Potrieme aj aj vrch kakaového korpusu ktorým prikryjeme bledé krehké cesto a pritlačíme.

5. Krok

Potom natrieme bielou-čokoládovou šľahačkovou plnkou . Prikryjeme korpusom , potom natrieme tmavou čokoládovo-šľahačkovou plnkou prikryjeme a nakoniec nugátovou-šľahačkovou plnkou. . Dáme do chladničky úplne zatuhnúť. Potom dozdobíme podľa fantázie nastrúhanou čokoládou

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...