Čoko – Jogobella

Kuchyňa: ,
Chod:
Náročnosť:
310277_315489071810494_1672172392_n
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 2:0 h
  • Varenie: 25m
  • Hotové Za: 2:25 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 2x 5 veľkých vajec
  • 2x 6 lyžíc hnedého cukru
  • 2x 5 lyžíc polohrubej múky
  • 2x 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 2x 3 lyžice kakaa
  • 2x 1 balíček prášku do pečiva
  • 2x 1 čajovú lyžičku vanilkovej arómy
  • 2x 180 ml slnečnicového oleja
  • 2x štipka soli
  • 500 ml šľahačky
  • 500 ml jogurtu
  • 400 ml šťavy z jahôd
  • 100 ml vodky
  • 500 g čerstvých jahôd
  • 150 g práškového cukru
  • 25 g mletej želatíny + 10 lyžíc vody
  • Trochu šťavy z jahôd

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a soli. Potom si vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny, pridáme olej, vanilkovú esenciu, preosiatu múku so škrobom, kakao a prášok do pečiva. Miešame šľahačom. Zmes by mala byť hustá a lepkavá. Vmiešame sneh z bielkov, ale už len ručne. Vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie.

2. Krok

Prvých 10 minút pečieme v rúre na 160 °C, potom zvýšime teplotu na 175 °C a pečieme 13-15 minút. Tak isto upečieme aj druhé cesto .Môžeme piecť len z jednej dávky a prerežeme cesto na polovicu (to len ak nemáte doma veľkých žrútov:)).

3. Krok

Príprava krému: Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, potom trochu vychladenou zalejeme zmes jogurtu s jahodovým džúsom, vodkou a práškovým cukrom. Vyšľaháme šľahačku a pridáme k jogurtovej zmesi.

4. Krok

Všetko pekne premiešame a natrieme na jednu piškótu a dáme aspoň na jednu hodinu do chladu, až potom kladieme druhú piškótu. Tú môžete trochu pokropiť jahodovým džúsom. Jemne pritlačte ku krému a dajte opäť do chladu. Potom už len rozkrájajte na úhľadné kocky.

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?