Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čo urobiť aby nám piškóta po upečení nepadla?

reklama:
Piskotove cesto
6
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Perfektná piškóta..To  je  sen  každej  gazdinky ktorá  rada  pečie..

Urobiť  piškótu  podľa  predstáv  nieje  tak  jednoduché. Viem  si  predstaviť radosť  v  očiach  každej  ženy  keď  sa  pozerá  cez  sklo  do  rúry  a vidí  ako  krásne  piškóta  rastie, a ………… Je  to  v  keli  keď  ju  vytiahne  z  rúry..:( Piškóta spľasne a je  po  radosti.

Čo  robiť  aby  sa  to  podarilo? Snáď  vám  pomôže  niekoľko  rád a  vaša  piškóta  bude  dokonalá.

Mnohí  si  myslia  že  upiecť  piškótovú  tortu  je  malina…Čerta  starého . Treba  skúsiť  dodržiavať  tieto  zásady:

  1.  -Bielka  musíte  ušľahať  pevne aby  nadvihli cesto.. Bielková  pena  musí  byť  tuhá a  lesklá a  po  obrátení  misky musí  držať  na  dne.
  2. -Nikdy  nevymazávajte  plech..Ani  boky.Treba  používať  papier  na  pečenie. Keď formu  vymastíte cesto  sa  vám  pri  krajoch nebude  dvíhať,a v  strede  sa  urobí veľká  bublina.
  3. -Piškóta  vám  lepšie  narastie  ak  do  cesta  pridáte  pár  kvapiek  citrónovej šťavy  alebo  malú  lyžičku  octu a 1-2 lyžice  vody.
  4. -Ďalšia  dôležitá  rada.. Rúra  musí  byť  predhriata  a  hneď ako  cesto  vymiešate  šup  s  ním  do  rúry.. Žiadne zapínanie  rúry  už  keď  je  cesto  na  plechu .
  5. -Ešte  som  kdesi  čítala  že  je  dobré  dať  piškótu  vychladnúť  50 cm  nad  zem..

Ja osobne  ju  z  rúry  nevyberám  ale  nechám  ju  vychladnúť  v  rúre  pri  otvorených  dvierkach..(Samozrejme  pokiaľ  mi  to  čas  dovoľuje)Čo  urobiť  aby  piškkóta

reklama:
reklama:
reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.9 / 5)

39 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

159874 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.