reklama:

Čo urobiť aby nám piškóta po upečení nepadla?

Piskotove cesto
  • Čas Prípravy: 0m
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za: 0m
reklama:
reklama:

Perfektná piškóta..To  je  sen  každej  gazdinky ktorá  rada  pečie..

Urobiť  piškótu  podľa  predstáv  nieje  tak  jednoduché. Viem  si  predstaviť radosť  v  očiach  každej  ženy  keď  sa  pozerá  cez  sklo  do  rúry  a vidí  ako  krásne  piškóta  rastie, a ………… Je  to  v  keli  keď  ju  vytiahne  z  rúry..:( Piškóta spľasne a je  po  radosti.

Čo  robiť  aby  sa  to  podarilo? Snáď  vám  pomôže  niekoľko  rád a  vaša  piškóta  bude  dokonalá.

Mnohí  si  myslia  že  upiecť  piškótovú  tortu  je  malina…Čerta  starého . Treba  skúsiť  dodržiavať  tieto  zásady:

  1.  -Bielka  musíte  ušľahať  pevne aby  nadvihli cesto.. Bielková  pena  musí  byť  tuhá a  lesklá a  po  obrátení  misky musí  držať  na  dne.
  2. -Nikdy  nevymazávajte  plech..Ani  boky.Treba  používať  papier  na  pečenie. Keď formu  vymastíte cesto  sa  vám  pri  krajoch nebude  dvíhať,a v  strede  sa  urobí veľká  bublina.
  3. -Piškóta  vám  lepšie  narastie  ak  do  cesta  pridáte  pár  kvapiek  citrónovej šťavy  alebo  malú  lyžičku  octu a 1-2 lyžice  vody.
  4. -Ďalšia  dôležitá  rada.. Rúra  musí  byť  predhriata  a  hneď ako  cesto  vymiešate  šup  s  ním  do  rúry.. Žiadne zapínanie  rúry  už  keď  je  cesto  na  plechu .
  5. -Ešte  som  kdesi  čítala  že  je  dobré  dať  piškótu  vychladnúť  50 cm  nad  zem..

Ja osobne  ju  z  rúry  nevyberám  ale  nechám  ju  vychladnúť  v  rúre  pri  otvorených  dvierkach..(Samozrejme  pokiaľ  mi  to  čas  dovoľuje)Čo  urobiť  aby  piškkóta

 

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?