Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Citrónový krém (Lemon kurd)

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Article_463_large
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 5min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 25min
reklama:

Suroviny

  • 4 citróny
  • 100 g masla
  • 250 g cukru
  • 4 žĺtka

Postup prípravy

1. Krok

Nastrúhame kôru z dvoch citrónov, a vytlačíme šťavu zo 4 citrónov.V hrnci zmiešame citrónovú šťavu , kôru ,cukor a maslo nakrájané na kúsky. Vo vodnom kúpeli varíme .Postupne pridávame vaječné žĺtky a dôkladne miešame.Krém sa varí približne 20 minút , pokiaľ nieje dostatočne hustý.

2. Krok

Varíme len vo vodnom kúpeli pretože pri varení na priamom ohni by sa nám mohli vaječné žĺtka zraziť.

Citrónový  krém – je  to  ľahký puding  s  citrónom..Pôvodom z  Anglicka.
Príprava  je  veľmi  jednoduchá a  dá  sa  uchovať  v  chladničke  aj 10 dní.
Tento  krém  sa  dá  použiť  na  plnenie  koláčov profiteroliek, palaciniek či  pečiva.
Dá  sa  dokonca  jesť  aj  lyžicou.))
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky Nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera Zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2018, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...