reklama:

Citrónové rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
Citrónové rezy
  • Kusov: 1
  • Porcií: 24
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 25m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 125 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 lyžice teplej vody
  • 75 g polohrubej múky
  • 50 g kukuričného škrobu
  • 1 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 8 listov želatíny
  • 300 ml kyslej smotany
  • 150 g práškového cukru
  • šťava a kôra z jedného citróna
  • 1 šľahačkovej smotany
  • na ozdobenie pistácie,medovka citrón alebo limetka

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si vyšľaháme žĺtka do peny, pridáme k nim 60 g práškového cukru.. Zvlášť si vyšľaháme bielka s vanilkovým cukrom a so 65 g práškového cukru.Primiešame k žĺtkom a nakoniec primiešame múku s práškom do pečiva a so škrobom.Piškótové csto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, alebo do tortovej formy.. Piškótovú zmes nalejeme do tortovej formy ktorú si predtým vymastíme.

2. Krok

Pečieme cca 25 minút pri 180°c..

3. Krok

Želatínu si necháme napučať a potom ju zahrejeme a primiešame ju k kyslej smotane vyšľahanej s práškovým cukrom.Dáme nachvíľu do chladničky a medzitým si vyšľaháme šľahačku.Odložíme si z nej bokom tak 250 ml a tú potom vyšľaháme až na ozdobu.. Prepojíme kyslú smotanú zmes s nastrúhanou citrónovou kôrou a šťavou a nakoniec pridáme aj vyšľahanú šľahačku..Vznikne nám výborný krém..

4. Krok

Piškótu ktorá nám vychladla prekrojíme na polovicu..Na tácku si dáme jednu polovicu piškóty, navrstvíme polovicu smotanového krému , zľahka prikryjeme druhým piškótovým plátom a dáme druhú polovicu krému..Všetko celé otrieme krémom a dáme do chladničky zatuhnúť..

5. Krok

Pred podávaním ozdobíme vyšľahanou šľahačkou s vanilkovým cukrom, s pistáciami a plátkami nakrájaného citróna alebo limetky.

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?