Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Cigánska roláda

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
10708526_10202036045337652_5161929523292485108_o
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 10
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 1:30 hod
  • Hotové Za: 1:50 hod

1531883_10202036094018869_6440370007154998235_o (1)10339548_10202036090218774_8158503010852906085_n10669141_10202036046617684_2787620734231748582_o

reklama:

Suroviny

  • 1 kg Hovädzieho mäsa zo stehna
  • 200 g Mletého bravčového
  • 4 varené vajcia
  • 5 koliečok liptovskej salámy
  • sterilizovaný hrášok
  • kápia
  • 5 plátkov údenej slaniny
  • 2 cibuľe
  • 2 lyžičky mletej papriky
  • 1 dcl oleja
  • 1 lyžica rajčinového pretlaku
  • soľ a korenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • rasca mletá
  • 2 lyžice hladkej múky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Hovädzie mäso si rozrežeme na jeden veľký kus.Z bravčového mletého mäsa mäsa si urobíme plnku tak, že mäso ochutíme červenou mletou paprikou, soľou a korením prelisovaným cesnakom a najemno nakrájanou cibuľkou.Urobíme si klobáskovú zmes.

2. Krok

Na rozklepaný plát hovädziny ukladáme plnku..najskôr liptovskú salámu,potom slaninu, mleté mäso,varené vajcia, hrášok a kápiu.Hovädzinu zvinieme do rolády a previažeme špagátikom.

3. Krok

Rúru si rozpálime na 190 °C a hovädziu roládu si dáme zatiahnuť aspoň na 15 minút.medzitým si urobíme šťavu, v ktorej ju budeme dusiť.

4. Krok

Speníme na oleji cibuľu poprášime červenou mletou paprikou a potom pridáme rajčinový pretlak..všetko spolu orestujeme a potom zaprášime ešte hladkou múkou.Podlejeme aspoň 1 litrom vody osolíme a okoreníme a necháme prevariť..

5. Krok

Zapečenú roládu podlejeme touto prírodnou šťavou prikryjeme a dusíme do mäkka.cca 1,5 hodiny.

6. Krok

Podávame nakrájanú na porcie , podliatu výpekom..Ako príloha sa hodí ryža ale aj tarhoňa či zemiaky na akýkoľvek spôsob.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.2 / 5)

6 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

33197 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.