reklama:

Cibuľový slaný koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
Cibuľové žemle6
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 35m
  • Hotové Za: 2:30 h
reklama:
reklama:

tento slaný koláč pečiem podľa receptu jednej šikovnej Slovenky ktorá žije až v ďalekej Austrálii 🙂 a je to výborný recept a nás má vždy veľký úspech…

Suroviny

  • 500g múka hladká
  • 350ml mlieko
  • 80g maslo
  • 2PL med
  • 1 vajíčko
  • 20g droždie (1/2 kocky)
  • 1PL soľ
  • Náplň:
  • 3 cibule
  • 40g maslo
  • 2 strúčiky cesnaku
  • pažítka
  • 150g tvrdý syr

Postup prípravy

1. Krok

droždie rozpustíme v mlieku, pridáme ostatné suroviny a zamiesime cesto, necháme zhruba hodinu vykysnúť

2. Krok

pripravíme si náplň - cibuľu nakrájame na tenké kolieska, alebo na mesiačiky a opražíme ju na masle, pridáme pretlačený cesnak a nakrájanú pažítku, alebo petržlenovú vňať... pražíme až pokiaľ nie je cibuľa mäkká

3. Krok

vykysnuté cesto premiesime a rozvaľkáme na plát veľký asi 30x50cm, rozprestrieme naň cibuľovú náplň a posypeme postrúhaným syrom... časť syra si necháme na posypanie hotového koláča...

4. Krok

cesto po dĺžke stočíme a nakrájame na 15 rovnakých kúskov

5. Krok

veľkú tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a jednotlivé kúsky naukladáme do formy a necháme cca 30 minút podkysnúť

6. Krok

dáme do vyhriatej rúry piecť na 180°C asi 30 minút, potom vrch posypeme zvyšným syrom a necháme ešte zapiecť

7. Krok

upečený koláč vyložíme na mriežku a necháme vychladnúť... koláč nekrájame ale trháme na jednotlivé "žemličky-slimákov"

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?