Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Chrumkavé ceruzky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Screenshot_2
6
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 2:0 hod

super  nápad   za  100 bodov.  máte  aj  vy  niečo  podobné?

Screenshot_11Screenshot_1Screenshot_2Screenshot_3Screenshot_4

reklama:

Suroviny

  • 100g masla
  • 200-250 g hladkej múky
  • 1 polievková lyžica mlieka
  • štipka soli
  • 100g práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • 1 vajce na potretie
  • 1 vanilkový cukor
  • potravinárske farbivo
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

mäkké maslo,vymiešame s práškovým cukrom.pridáme mlieko a žĺtok, vanilkový cukor a soľ.

2. Krok

pridávame po troche hladkú múku ktorú zapracovávame k maslovej hmote.Cesto má byť pružné a nesmie sa lepiť na ruky..Také ako linecké.

3. Krok

Rozdelíme si ho na dve časti.1/3 a 2/3.Väčšiu časť si zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na nejaký čas do chladničky.

4. Krok

menšiu časť si rozdelíme na toľko guľôčok koľko máme farieb z potravinárskej farby.potom do každej časti pridáme farbu a poriadne zapracujeme.cesto vyvaľkáme do tenkého valčeka najlepšie o priemere 0,5 cm.potom dáme tiež nachvíľu do chladničky..ja vyvaľkané valčeky nechávam na doštičke kde som ich vaľkala a len prekryjem fóliou.

5. Krok

potom si vyvaľkáme veľké cesto a nakrájame na prúžky. 2,5 cm 3 cm. Do stredu každého vložíme farebný valček a dôkladne zrolujeme .

6. Krok

poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme každú ceruzku rozšľahaným vajcom.Pečieme pri 200 °C cca 15 minút.

7. Krok

Až celkom vychladnuté ceruzky sa nám dajú nožom zastrúhať..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.9 / 5)

7 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

64910 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.