Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Chrumkavé bielkové tyčinky

Kuchyňa:
Náročnosť:
Bielkove_ty_
  • Kusov: 38
  • Čas Prípravy: 35min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • 400g múka hladká
  • 250g maslo
  • 2 vajcia
  • 1 cukor vanilkový
  • 200g cukor práškový
  • džem ríbezľový (alebo višňový)

Postup prípravy

1. Krok

Do misky dáme preosiatu múku, maslo, 2 žĺtky a vanilkový cukor a spracujeme.

2. Krok

Cesto dáme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na hrúbku 5mm.

3. Krok

A krájame rovnaké tyčinky. Ja som si spravila šablónu z tvrdšieho papiera.

4. Krok

Bielka vyšľaháme s práškovým cukrom ale najskôr vyšľahať bielka a až potom pridať cukor a ešte šľahať do tuha.

5. Krok

Plech vyložíme mastným papierom a poukladáme tyčinky, ktoré natrieme snehom. A v mierne vyhriatej rúre upečieme (mám plynový šporák tak asi na tretí stupeň a radšej pomaly) pečieme tých 20 minút. Počas pečenia dávame pozor, aby nezhoreli.

6. Krok

Po upečení, necháme vychladnúť(vyšlo mi 38ks, nezlepených)

7. Krok

Natrieme lekvárom a spojíme.

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...