Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Chlieb so sušenými paradajkami a olivami

Kuchyňa:
Náročnosť:
Chlieb so suš.rajčinami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 2
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 3:0 hod
reklama:

Suroviny

  • 350g múka hladká
  • 100g múka špaldová celozrnná
  • 50g ovsené vločky
  • 350ml voda vlažná
  • 1/2 kocky droždia
  • 1KL soľ
  • paradajky sušené
  • olivy
  • bazalka čerstvá

Postup prípravy

1. Krok

hladkú múku, špaldovú múku a ovsené vločky dáme do misky, do stredu rozmrvíme droždie a nalejeme trochu vlažnej vody. Necháme vzísť kvások. Pridáme zvyšok vody, soľ a zamiesime cesto.

2. Krok

cesto prikryjeme a necháme vykysnúť, asi za hodinu ho premiesime a znova necháme kysnúť zhruba hodinu... potom cesto vyklopíme na dosku, rukou roztiahneme a na vrch poukladáme olivy, sušené rajčiny a bazalku... ja mám bazalku tiež naloženú v oleji, ale môže byť aj čerstvá aj sušená. Pokvapkáme trochou oleja zo sušených paradajok

3. Krok

cesto zavinieme ako keď sa robia oškvarkové pagáče a necháme 15 minút podkysnúť... potom už len upravíme tvar, čiže rohy zavinieme pod cesto tak, aby sme dostali tvar bochníka a dáme na pekáč, ja som použila tortovú formu, tá chlieb pri pečení nepustí a bude mať pekný guľatý tvar. Formu dobre vymastíme aby mal chlieb peknú kôrku aj zo spodu, prikryjeme utierkou a necháme cca 20 minút podkysnúť

4. Krok

vykysnutý chlieb potrieme vodou do ktorej sme pridali trochu oleja a dáme piecť do rúry vyhriatej na 250°C, ihneď stíšime na 200°C a pečieme asi 30-35 minút záleží to samozrejme od veľkosti chleba, ja som robila dva malé, tie sú rýchlejšie upečené. Asi v polovici pečenia som dala dole obruč z formy aby sa pekne upiekli aj boky. Upečený, ešte horúci chlieb dáme na mriežku a potrieme studenou vodou aby sa pekne leskol.

variácií na chlieb je nepreberné množstvo..

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...