reklama:

Chlieb plnený syrom

Kuchyňa:
Náročnosť:
Chlieb plnený syrom7 LOGO
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 2:0 h
  • Varenie: 20m
  • Hotové Za: 2:20 h
reklama:
reklama:

Tento recept poskytuje množstvo variácií na plnku. Rôzne druhy syra, ale aj pikantnej klobásy, chorizo a chlieb bude vždy iný.

Suroviny

  • 300g múka hladká
  • 100g múka špaldová
  • 100g múka celozrnná chlebová
  • 300ml voda
  • 20g droždie (1/2 kocky)
  • 1 malá lyžička soli
  • ľanové semienka
  • 100g tvrdý syr
  • 100g syr Brie
  • bazalka čerstvá
  • olivový olej

Postup prípravy

1. Krok

Do vhodnej nádoby si vysypeme múku, lyžičku soli a ľanové (alebo akékoľvek iné) semienka, môžeme použiť len hladkú múku alebo rôzne kombinácie tak, aby spolu mali 500g, do stredu vylejeme vlažnú vodu v ktorej sme rozpustili droždie a vidličkou miešame cesto až pokiaľ sa nám dá. Potom rukou cesto domiesime, zakryjeme a necháme vykysnúť asi 1 až 2 hod.

2. Krok

Vykysnuté cesto si rozdelíme na dve časti (jedna môže byť o trochu väčšia) a vytvarujeme bochníky. Väčší bochník roztlačíme na guľatý plech poliaty olejom. Na cesto nasypeme nahrubo nastrúhaný tvrdý syr, pridáme plátky mäkkého syra, napr. Brie a lístky bazalky

3. Krok

Druhú časť cesta si rukou roztiahneme na požadovaný tvar a prikryjeme ním spodné cesto, okraje popritláčame a celý koláč pokvapkáme olejom. Vidličkou popicháme tak, aby sme prepichli celé cesto a necháme prikryté kysnúť cca 20 minút.

4. Krok

Rúru si rozohrejeme na 250°C vložíme dnu chlieb a po 5-tich minútach znížime na 220°C a pečieme asi 15-20 minút. Po upečení preložíme na mriežku a necháme vychladnúť.

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?