Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Cesto na pizzu

Chod: ,
Náročnosť:
Cesto na pizzu
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 2
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 3:0 hod
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 3:10 hod
reklama:

Suroviny

  • 160 ml vlažnej vody
  • 1 čajová lyžička suchého droždia
  • 2 šálky (250 ml) hladkej múky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 lyžica olivového oleja

Postup prípravy

1. Krok

Zalejte suché droždie vlažnou vodou a dobre premiešajte..Do misky si dáme múku , soľ a droždie s vodou.Vypracujeme cesto.

2. Krok

Cesto spracovávame na pomúčenej doske a miesime asi 10 minút..Ak sa vám lepí pridajte trochu múky..

3. Krok

Cesto by malo byť mäkké a pružné.Potom cesto potrite celé olivovým olejom..Urobte to tak, že si olej dajte na ruky a cesto pohladkajte..

4. Krok

Vložt e ho do misky a prikryte utierkou alebo fóliou.Dajte ho na teplé miesto a nechajte kysnúť cca 1,5 hodiny.Malo by vám zdvojnásobiť objem.

5. Krok

Potom cesto dajte na pracovnú dosku a roztlačte ho päsťami.rozdeľte ho na dve gule..Prikryte a znovu nechajte odpočívať 1 hodinu.

6. Krok

Po hodine vyformujte rozťahovaním pizzu..Rozťahujte od stredu ku krajom prstami a potom celými rukami.

7. Krok

Potom potrite rajčinovým základom a ingrediencie sú už na vás..))Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C cca 10 minút..

Pripraviť dobré cesto na pizzu aj keď sa to nezdá je celkom kumšt..
Cesto by malo byť tenké, odspodu chrumkavé a voňavé..
Treba dodržiavať niekoľko pravidiel aby sa vám podarilo..
Múka by mala byť prevzdušnená ..mali by ste ju minimálne 3 x preosiať aby sa prevzdušnila kyslíkom.
Vtedy bude cesto nadýchané a bude sa vám s ním dobre pracovať..
Používajte kvalitné kvasnice pretože tie lacnejšie majú pivný zápach.
Cesto by vám nemalo nachladnúť preto pozatvárajte okná a dvere aby ste nemali prievan.
Používajte vlažnú , nie však ľadovú vodu..
a naťahujte ho o d stredu ku krajom..Okraje urobte samozrejme hrubšie..
A samotný plech na ktorom budete cesto piecť by ste mali potrieť olejom a zjemna poprášiť hrubou múkou..

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...