Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Cesto na makovú piškótu

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Cesto na makovu piskotu.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 1
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 220 g práškového cukru
  • 160 ml mlieka
  • 80 g masla
  • 230 g polohrubej múky
  • 3 lyžice celého maku
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Mak najskôr zalejte vriacou vodou a nechajte 15 minút odstáť, potom ho preceďte cez jemné sitko a opláchnite studenou vodou. Počkajte, kým z maku nevytečie všetka voda.

2. Krok

Maslo a mlieko dáme do hrnčeka a spolu zohrejeme nech sa maslo roztopí..

3. Krok

Šľahačom vyšľaháme vajíčka s cukrom. Zapnite šľahač na najvyššie otáčky a vajíčka a cukor rozšľahajte, až kým nebudú nadýchané, husté. Miska na šľahanie musí byť suchá a bez tuku, inak sa vajíčka nevyšľahajú.

4. Krok

K rozšľahaným vajíčkam, striedavo pridávajte preosiatu múku spráškom do pečiva a s vanilkovým cukrom a horúce mlieko s maslom. Skúste ručne metličkou miešať zdola nahor, aby hmota zostala nadýchaná a vzdušná. Môžete pridať viac alebo menej múky, zamerajte sa na konzistenciu cesta. Nemalo by byť príliš husté, ale konzistencia by mala byť ako stredne tekutá kyslá smotana.

5. Krok

Do hotového cesta vmiešame mak. Rýchlo ho vmiešame do cesta len pár pohybmi aby zostalo cesto nadýchané..

6. Krok

Dno delenej tortovej formy prikryte papierom na pečenie .Cesto nalejeme do formy (20 cm) a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme 40-50 minút. Nechajte sa viesť rúrou.

7. Krok

Hotovú piškótu vyberte z formy a nechajte vychladnúť.. Takáto piškóta sa po dobrom vychladnutí bude ľahšie krájať a menej drobiť. Dá sa nakrájať na 3-4 vrstvy.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

186 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.