reklama:

Cesnakový koláč s bryndzovou plnkou

Kuchyňa:
Náročnosť:
125
  • Čas Prípravy: 30m
  • Varenie: 25m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Pre milovníkov bryndzovej pochúťky

Suroviny

  • 200g múka hladká
  • 125g maslo
  • 100g syrokrém
  • 1 celé vajce
  • 1/2 prášok do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky soľ
  • 4 prelisované strúčiky cesnaku
  • Plnka:
  • 200g bryndza
  • 1 kocka syrokrém
  • 2 polievkové lyžice smotana kyslá
  • cibuľka mladá
  • 1 žĺtok na potretie koláča

Postup prípravy

1. Krok

Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto.

2. Krok

Vypracované cesto necháme v chladničke 20 minút odpočinúť.

3. Krok

Zatiaľ si pripravíme plnku. Vymiešame si bryndzu s kyslou smotanou, so syrokrémom a pridáme pokrájanú mladú cibuľku.

4. Krok

Odpočinuté cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme a troška cesta si necháme na ozdobné kvietky.

5. Krok

Cesto vložíme do formy (pre istotu som formu vymastila) s priemerom 24cm a orežeme okraje.

6. Krok

Na cesto vylejeme bryndzovú plnku.

7. Krok

Zo zvyšného cesta povykrajujeme kvietky.

8. Krok

Kvietky poukladáme a potrieme rozšľahaným vajíčkom (tiež aj okraje koláča potrieť)

9. Krok

A dáme do vyhriatej rúry upiecť (v plynovej rúre asi tých 20-25 minút) do zlatista. Dobrú chuť!!!

http://ywettrecepty.blogspot.sk/2012/04/cesnakovy-kolac-s-bryndzovou-plnkou.html

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?