Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Cesnakovo – syrové a bryndzové chuťovky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pečivo
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Pred pečením pomastíme žltkom zmiešaným s 1 lyžicou mlieka, poukladáme na plech, vyložený papierom na pečenie, posypeme rascou alebo sezamom a dáme piecť asi tých 25 minút.
Prajem dobrú chuť!

reklama:

Suroviny

  • Suroviny na cesto:
  • 500ml vlažné mlieko
  • 150ml olej
  • 750g hladká múka (špeciál)
  • 42g čerstvé droždie
  • 2 čajové lyžičky soli
  • 2 čajové lyžičky cukru
  • Plnka1:
  • 200g bryndze
  • 1 vajce
  • pažítka
  • Plnka2:
  • 120g masla
  • 100g syrokrému
  • 1-2 žĺtka
  • posekaná pážítka alebo petržlenová vňať
  • 40g tvrdý syr
  • 5 strúčikov cesnaku (kto chce môže si dať aj viac)
  • Na potretie pečiva:
  • 1 žĺtok
  • 1 polievková lyžica mlieka
  • Na posypanie:
  • rasca alebo ľubovoľné semienka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

S cestom mi pomohla pekárnička. Ako prvé do nádoby sa vždy musia dať tekutiny, mlieko, olej. Potom prídu na rad sypké suroviny. Preosiata múka a do jedného rohu nasypeme soľ. Do druhého rohu cukor. Uprostred nádoby dáme droždie, ktoré jemne zahrnieme múkou. Ak používame čerstvé droždie, je dobré dávať cukor priamo k droždiu. A soľ by nemala prísť do priameho kontaktu s droždím!

2. Krok

Nádobu vložíme do pekárničky a zapneme program cesto. Má tri cykly, miesenie, odpočívanie, kysnutie. Trvá to 1hod. 25 minút. Ak sa cesto lepí na boky nádoby, pridať ešte troška múky.

3. Krok

Zatiaľ si pripravíme plnky. Maslo, syrokrém, nastrúhaný syr, žĺtok, pažítku, pretlačený cesnak dobre vymiešame.

4. Krok

A pripravíme si aj bryndzovú plnku. Vymiešame bryndzu s vajíčkom a pridáme nasekanú pažítku.

5. Krok

Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme.

6. Krok

Ako prvé som spravila bryndzové. Cesto si rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a povykrajujeme pohárom, malé bochníčky a poukladáme na plech, vyložený papierom na pečenie.

7. Krok

Spravíme do každého bochníčka jamku.

8. Krok

Dáme bryndzovú plnku a upečieme v stredne vyhriatej rúre doružova (asi tých 20-30 minút piekla som v plynovej rúre)

9. Krok

Vyvaľkáme ďalšie cesto a natrieme druhou plnkou.

10. Krok

Stočíme do rolády a pokrájame na trojhranky.

11. Krok

Pred pečením pomastíme žltkom zmiešaným s 1 lyžicou mlieka, poukladáme na plech, vyložený papierom na pečenie, posypeme rascou alebo sezamom a dáme piecť asi tých 25 minút. Prajem dobrú chuť!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

5 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

15246 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.