Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Zemiaky aj so šupou , približne rovnakej veľkosti dôkladne umyte a osušte..
Pridajte k nim rastlinný olej, soľ, mleté čierne korenie a strúhanku. Všetko premiešajte tak, aby sa korenie a strúhanka rovnomerne rozložili na zemiaky.
Na okraj zapekacej misy pridáme polovicu hlávky cesnaku v šupke. Zemiaky pečieme v rúre predhriatej na 190°C 35-40 minút.
Opečený cesnak ošúpeme a roztlačíme na kašu.
Pridáme ho k pečeným zemiakom a premiešame.
Cesnakové zemiaky sú hotové, pred podávaním ich posypte čerstvými bylinkami a podávajte. Dobrú chuť!