reklama:

Cesnakové slimáky

Kuchyňa:
Náročnosť:
Slimaky
  • Čas Prípravy: 1:10 h
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za: 40m
reklama:
reklama:

chrumkavé a chutné k vínku

Suroviny

  • 800 g hladkej múky
  • 2 dcl mlieka
  • 1PL čerstvých kvasnic
  • 1 lyžičku cukru
  • soľ podľa chuťi
  • 3 PL bravčovéj masťi
  • 1 hlávka cesnaku
  • rasca
  • hrubá soľ

Postup prípravy

1. Krok

Urobím kvások..keď podkysne ,do misky si dám muku a pridám kvások. Zmiesim posypem múkou a nechám nakysnúť..

2. Krok

Bravčovú masť zmiešam s prelisovaným cesnakom okorením a osolím.

3. Krok

Vykysnuté cesto si rozvaľkám a potriem pripravenou plnkou. Zviniem ako roládu, nožom ju pokrájam na kolieska a tie ukladám na vymastený plech,potriem rozšľahaným vajcom s mliekom.

4. Krok

Posypem slimáky hrubou soľou a rascou a dám piecť na 190 °C asi 30 min. Po upečení pokvapkám vodou prikryjem utierkou.

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?