Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čerešňová nebeská rozkoš

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
A ereaaova nebeska rozkoa.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 3 vajcia
  • 100 g práškového cukru
  • 150 g polohrubej múky
  • Krém:
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 100 g práškového cukru
  • Čerešňová vrstva:
  • 600 g čerešní alebo višní
  • Na ozdobu:
  • 50 g čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

čerešne alebo višne (tie doporučujem pre výraznejšiu kyslosť a chuť) si pripravíme.. Mrazené rozmrazíme a zachytíme aj šťavu ktorú pustia.. Svieže odkôstkujeme..

2. Krok

Pripravíme piškótu: Vajcia rozšľaháme s práškovým cukrom do nadýchanej ľahkej hmoty. Šľaháme šľahačom na strednej rýchlosti.. Týmto šľahaním vzniknú rovnako veľké bubliny a pri pečení sa piškóta bude dvíhať lepšie a rovnomernejšie. Pri vysokej rýchlosti budú mať bubliny rôznu veľkosť a veľké prasknú, čo piškóte nedovolí stúpať.

3. Krok

Múku preosejeme do vaječnej hmoty. Preosiatie cesto nasýti vzduchom a piškóta bude ešte nadýchanejšia..

4. Krok

Múku premiešame silikónovou stierkou. Nepoužívajte šľahač. Naším cieľom je, aby sa v ceste čo najviac držali bubliny a stierka to urobí najlepším možným spôsobom. Cesto by malo byť hladké bez hrudiek.

5. Krok

Cesto nalejeme do formy na tortu, mám priemer 20 cm . Dno je lepšie pokryť papierom na pečenie, boky natrieť maslom. Vrch uhladíme..

6. Krok

Piškótu pečieme v rúre predhriatej na 180 ° C, 20 - 25 minút, kým nie je zlatohnedá. Hotový piškótu ochlaďte.

7. Krok

Kým sa piškóta chladí, pripravte si krém. Smotana na šľahanie by mala byť dobre vychladená, aby sa vyšľahala lepšie a rýchlejšie. Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom do husta. Do šľahačky pridáme mascarpone a spolu prešľaháme..

8. Krok

Hotový piškótu popichajte vidličkou po celej ploche. Šťavu z čerešní zmiešame s trochou cukru. Touto šťavou pokropte sušienku. Ak máte čerstvé čerešne, použite namiesto šťavy trochu cukrového sirupu alebo pár kúskov rozmixujte... Ak konzervované čerešne, tak konzervovaný sirup.

9. Krok

Piškótu opäť vložte do formy.. Čerešne dajte na tortový základ a rovnomerne ich rozložte.

10. Krok

Na vrch dáme krém , a tortu dajte na noc do chladničky.

11. Krok

Vrch na druhý deň posypeme nastrúhanou čokoládou.. A dozdobíme čerešňami.. Oddelíme od okrajov formy a nakrájame na porcie..

reklama:

Rada:

Ako správne šľahať smotanu? Je dôležité, aby smotana obsahovala dosť tuku minimálne 33%.

Nádoba na šľahanie a samotná smotana by mali byť studené; uchovávajte ich v chladničke najmenej 1 – 2 hodiny.

Začneme šľahať na minimálnej rýchlosti, postupne rýchlosť zvyšujte. Krémová hmota si musí zachovať svoj tvar a nesmie sa roztekať. V tomto okamihu prestaňte šľahať. V opačnom prípade sa krém zmení na maslo.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

314 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.