Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Celozrnné bagety

Kuchyňa:
Náročnosť:
Bageta
  • Kusov: 4
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 4:0 hod
reklama:

Suroviny

  • 250g múka hladká
  • 150g múka celozrnná špaldová
  • 150g múka celozrnná pšeničná
  • 50g ovsené vločky
  • 350ml voda vlažná
  • 20g droždie (1/2 kocky)
  • 1 lyžička soli
  • hrsť ľanových semienok
  • hrsť tekvicových, slnečnicových, sézamových semienok

Postup prípravy

1. Krok

droždie rozpustím vo vode, pridám hladkú múku a vidličkou rozmiešam na hladkú kašičku, potom pridám ostatné múky, ovsené vločky, soľ, semienka a vypracujem cesto.

2. Krok

Ja cesto robím priamo v miske-rýchlokyske čo prakticky môže byť hocijaká plastová, uzatvárateľná miska. Ideálne je zamiesiť cesto večer, uzavretú nádobu aj s cestom dám do chladničky alebo do chladnej komory, nie blízko vykurovacieho telesa. Cesto nechám kysnúť minimálne 3 hodiny alebo cez noc. Ak dám cesto na noc do chladničky, ráno musí minimálne 2 hodiny odpočívať aby sa oteplilo, ak ho mám v komore môžem s ním ihneď pracovať.

3. Krok

Vykysnuté, odpočinuté cesto už nepremiesim ale ho rozdelím na dve časti, niekedy na štyri vtedy robím menšie a tenšie bagety. Plech si vysteliem papierom na pečenie a trochu ho poprášim múkou. Každé cesto opatrne zoberiem do pomúčených rúk a ponaťahujem ho, poskrúcam ako keď sa žmýka uterák a dám na plech.

4. Krok

Nechám 30 minút nakysnúť, potriem osolenou vodou a dám piecť do vyhriatej rúry na 250°C asi 10-15 minút. Po upečení vyložím bagety na mriežku a znova ich potriem vodou aby sa pekne leskli...

Veľa ľudí si myslí, že upiecť dobrý chlieb alebo pečivo v domácich podmienkach je ťažké, zdĺhavé a náročné… je pravda, že upiecť dobrý chlieb alebo pečivo je tak trochu veda, ale nie je to ťažké ani náročné na čas…

 

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...