reklama:

Celozrnné bagety

Kuchyňa:
Náročnosť:
Bageta
  • Kusov: 4
  • Čas Prípravy: 10m
  • Varenie: 15m
  • Hotové Za: 4:0 h
reklama:
reklama:

Veľa ľudí si myslí, že upiecť dobrý chlieb alebo pečivo v domácich podmienkach je ťažké, zdĺhavé a náročné… je pravda, že upiecť dobrý chlieb alebo pečivo je tak trochu veda, ale nie je to ťažké ani náročné na čas…

Suroviny

  • 250g múka hladká
  • 150g múka celozrnná špaldová
  • 150g múka celozrnná pšeničná
  • 50g ovsené vločky
  • 350ml voda vlažná
  • 20g droždie (1/2 kocky)
  • 1 lyžička soli
  • hrsť ľanových semienok
  • hrsť tekvicových, slnečnicových, sézamových semienok

Postup prípravy

1. Krok

droždie rozpustím vo vode, pridám hladkú múku a vidličkou rozmiešam na hladkú kašičku, potom pridám ostatné múky, ovsené vločky, soľ, semienka a vypracujem cesto.

2. Krok

Ja cesto robím priamo v miske-rýchlokyske čo prakticky môže byť hocijaká plastová, uzatvárateľná miska. Ideálne je zamiesiť cesto večer, uzavretú nádobu aj s cestom dám do chladničky alebo do chladnej komory, nie blízko vykurovacieho telesa. Cesto nechám kysnúť minimálne 3 hodiny alebo cez noc. Ak dám cesto na noc do chladničky, ráno musí minimálne 2 hodiny odpočívať aby sa oteplilo, ak ho mám v komore môžem s ním ihneď pracovať.

3. Krok

Vykysnuté, odpočinuté cesto už nepremiesim ale ho rozdelím na dve časti, niekedy na štyri vtedy robím menšie a tenšie bagety. Plech si vysteliem papierom na pečenie a trochu ho poprášim múkou. Každé cesto opatrne zoberiem do pomúčených rúk a ponaťahujem ho, poskrúcam ako keď sa žmýka uterák a dám na plech.

4. Krok

Nechám 30 minút nakysnúť, potriem osolenou vodou a dám piecť do vyhriatej rúry na 250°C asi 10-15 minút. Po upečení vyložím bagety na mriežku a znova ich potriem vodou aby sa pekne leskli...

 

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?