Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Capri rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Capri rezy.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
moje-grne.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • základ:
  • 250 g Petit Beure sušienok (asi 18 ks)
  • 200 ml mlieka
  • Prvý krém:
  • 750 ml mlieka
  • 150 g práškového cukru
  • 3 vanilkové pudingy
  • 125 g masla
  • Druhý krém:
  • 350 g rozmrazených a scedených jahôd
  • 150 g cukru
  • 400 ml vody
  • 80 g jahodového pudingu
  • 125 g masla
  • poleva:
  • 100 g čokolády na varenie
  • 5 lyžičiek kakaa
  • 5 lyžíc oleja
  • potom:
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Sušienky namáčame do vlažného mlieka a ukladáme ich na dno formy 35 x 20..

2. Krok

Do hrnca dáme 500 ml mlieka a dáme variť...V ostatnom mlieku rozmiešame pudingy a keď sa mlieko varí zavaríme puding a uvaríme hustý krém..

3. Krok

Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny..potom vmiešame po lyžiciach vychladnutý puding..

4. Krok

Do panvice nalejeme 200 ml vody..pridáme jahody a cukor, a spolu povaríme..Vo zvyšku vody rozmiešame jahodový puding , ktorý potom zavaríme do jahodovej zmesi a uvaríme hustý krém.. Ak máte v kréme kúsky jahôd rozmixujete ich tyčovým mixérom.. Necháme úplne vychladnúť.. Maslo vyšľaháme do peny a potom spojíme s jahodovým pyré.

5. Krok

Na sušienkový základ natrieme najskôr vanilkový krém.. Zákusok dáme na pár minút do chladničky a medzitým si pripravíme čokoládovú polevu..Polevou prelejeme povrch jahodového krému a dáme naspäť do chladničky..

6. Krok

Po asi 30 minútach navrstvíme na polevu jahodovú plnku ktorú pekne uhladíme..nakoniec natrieme vyšľahanou šľahačkou..

7. Krok

Je dobré nechať zákusok odpočívať v chlade niekoľko hodín..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(2 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

353 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.