Bzenický frgál

Kuchyňa:
Náročnosť:
Snímek 2894
  • Kusov: podľa velkosti
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 15m
  • Varenie: 50m
  • Hotové Za: 1:5 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 250 g múka hladká
  • 250 g múka polohrubá
  • 250 ml mlieko
  • 1 čl cukor
  • 1/2 čl soľ
  • 1+1 na potretie vajce
  • 2 ks žĺtky
  • 50 g maslo
  • 200 ml slivkový lekvár
  • 2 ks cukor vanilkový
  • 700 g tvaroh plnotučný
  • 1 ks vajce

Postup prípravy

1. Krok

Z droždia mlieka a cukru urobíme kvások potom,keď droždie vystúpi tak zamiesime polomäkké cesto a necháme podkysnúť30 minút v teple...potom porozdeľujeme na rovnaké časti a na vystrihnutý kruh z papiera rozvaľkáme do kruhu koláč..

2. Krok

domáci tvaroh som nastrúhala najemno a zmiešala s cukrom a vajíčkom na hustú plnku,mastný bol dosť, tak som nepoužila do neho nič iné...

3. Krok

lekvár som si rozriedila kvapkou vody,aby sa dalo s ním kresliť z cukrárenského vrecka..rozvaľkaný koláč potrieme kraj vajíčkom a potom dáme lyžicou tvaroh nahrubo...

4. Krok

a lekvárom si naň dáme nejaký vzor...a dáme piecť..pri peplote 200 st., do ružova.

5. Krok

môžeme podávať,dobrú chuť!

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?