reklama:

Bryndzové pagáčiky

Kuchyňa:
Náročnosť:
Pagacik
  • Čas Prípravy: 50m
  • Varenie: 10m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

bryndzové pagáčiky sú vďačným pohostením pre návštevu…

Suroviny

  • 500gmúka hladká
  • 250g maslo (Hera)
  • 250g bryndza
  • 2 vajcia
  • 2 ČL soli
  • Na posypanie:
  • sézam, ľan, mandle
  • vajce na potretie

Postup prípravy

1. Krok

Z múky, masla, bryndze, vajec a soli vypracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a odložíme do chladničky na dve hodiny, alebo aj na celú noc.

2. Krok

Odpočinuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 5-8 mm a vykrajujeme pagáčiky, uložíme na plech, potrieme vajcom a posypeme sézamom, ľanom, kmínom, ozdobíme mandľou a pod.

3. Krok

Pečieme na 220°C asi 10 minút.

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?