reklama:

Bryndzové halušky so slaninou

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Halusky
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

kto  by  im  odolal?

Suroviny

  • 800 g zemiakov
  • 400 g hladkej múky
  • 7 platkov údenej slaninky
  • 2 bryndze
  • 1 kyslá smotana
  • 1 cibuľa
  • soľ
  • olej

Postup prípravy

1. Krok

Zemiaky očistíme, oškrabeme a najemno nastrúhame.Do zemiakov pridame múku posolíme a dobre premiešame.

2. Krok

Do vriacej osolenej vody cesto pretláčame cez haluškovač.Halušky počas varenia občasne premiešavame.

3. Krok

Necháme ich variť 15 minút, kým nevyplávajú navrch.Slaninu s cibuľou nakrajame na kocky a spenime do zlatista.

4. Krok

Bryndzu zmiešame so smotanou.Halušky premiešame s bryndzou na vrch dáme opraženú slaninkú s cibuľou a polejeme výpekom.

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?