Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Brusnicové perníčky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Brusnicove pernicky.jpg
5
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
povar.ru
  • Kusov: 30
  • Porcií: 30
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 45min
reklama:

Suroviny

  • 360 g hladkej múky
  • 100 g masla
  • 5 lyžičiek medu
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 lyžička kardamónu
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 120 g brusníc
  • 6 lyžičiek sušených brusníc
  • 100 g cukru
  • 120 g práškového cukru na polevu
  • 2 lyžičky vriacej vody na polevu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vezmite hrubostennú panvicu alebo hrniec. Rozbite do nej vajíčka, pridajte cukor. Zamiešajte.

2. Krok

Pridajte med, sódu, korenie. Znovu premiešajte.

3. Krok

Pridajte mäkké maslo a dajte na mierny oheň. Zahrievajte za občasného miešania, kým sa všetko nerozpustí. Nepriveďte do varu. Hneď ako hmota začne peniť a cukor sa rozpustí, odstavte z ohňa.

4. Krok

Pridajte preosiatu múku do horúcej medovej hmoty.

5. Krok

Lyžicou vmiešame múku. Vznikne vám husté, viskózne cesto.

6. Krok

Cesto preneste do plastového vrecka. Vložíme do chladničky na odpočinok na 6-24 hodín.

7. Krok

Pred vybratím cesta z chladničky urobte náplň. Brusnice, cukor a sušené brusnice zmiešajte v miske. Zmixujte tyčovým mixérom. Hmota by nemala byť tekutá. Ak je prebytočná šťava, musíte ju scediť .

8. Krok

Vyberte cesto z chladničky. Rozdeľte ho na dve rovnaké časti.

9. Krok

Každú časť rozvaľkajte na vrstvu s hrúbkou 0,5 cm.

10. Krok

Na jednej z častí urobte pohárikom zárezy (úplne jemne len aby ste mali naznačený perníček.. . Na každé koliesko dajte za lyžičku plnky .

11. Krok

Prikryjeme druhou vrstvou cesta, pomocou pohára vytvoríme perník. Zo zvyšného cesta zopakujte postup výroby perníka.

12. Krok

Koláčiky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložte perníčky do rúry predhriatej na 180°C a pečieme ich 12-15 minút. Zvážte špecifiká vašej rúry.

13. Krok

Kým sa perníčky pečú, pripravte si fondán. Práškový cukor zmiešajte s vriacou vodou. Po častiach pridajte vodu a premiešajte. Konzistencia fondánu by mala pripomínať kyslú smotanu.

14. Krok

Hotové perníčky vyberieme z rúry a hneď ich prelievame cukrovou polevou.. Takto necháme úplne vychladnúť..

reklama:

Dôležitým bodom pri príprave perníkov je povinné zrenie cesta v chladničke. Doba zrenia od 6 hodín do 24. Po dozretí musí byť cesto zahriate na izbovú teplotu, ale tak, aby konzistenciou pripomínalo studenú „plastelínu“. Dôležitým bodom je tiež príprava náplne. Aby bola hustá, nemali by ste pridávať veľa cukru, pretože podporuje uvoľnenie šťavy počas pečenia.

 

4 1.jpg
povar.ru
5 1.jpg
povar.ru
6 1.jpg
povar.ru
747a61.jpg
povar.ru

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

167 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.