reklama:

Broskyňový koláč s posýpkou

Kuchyňa:
Náročnosť:
Broskynovy
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 55m
  • Hotové Za: 1:15 h
reklama:
reklama:

Prišla sezóna broskýň, tak prečo nevyskúšať niečo z nich?

Suroviny

  • 300 g masla
  • Štipka soli
  • 600 g hladkej múky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 270 g cukru
  • 3 sáčky vanilkového cukru
  • Nastrúhaná kôra z 1 citróna
  • 1 vajce
  • 50 g mletých mandlí
  • 2,5 kg broskýň
  • 250 ml smotany

Postup prípravy

1. Krok

V malom kastróliku rozpustíme maslo a necháme ho vychladnúť.
Do misky dáme múku, pridáme prášok do pečiva, cukor, soľ, 2 balíčky vanilkového cukru, vajcia a citrónovú kôru a dobre premiešame. Pridáme rozpustené maslo a vymiesime cesto. Krehké.

2. Krok

Plech vyložíme papierom na pečenie, nastrúhame polovicu cesta a pevne pritlačíme na dno. Zostávajúce cesto zmiešame s mandľami a dáme do chladničky.

3. Krok

Vyhrejeme rúru na 200 °C.
Pečieme základ cesta cca. 10 minút. Potom rovnomerne poukladáme kúsky broskýň, navrch nastrúhame zvyšné cesto a pečieme ďalších 30-40 minút.

4. Krok

Podávame s vyšľahanou šľahačkou.

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?