Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Broskyňový koláč s lieskovými orieškami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Screenshot_3.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 1:10 hod
  • Hotové Za: 1:50 hod

reklama:

Suroviny

  • cesto:
  • 185 g hladkej múky
  • 0,5 lyžičky mletého kardamónu
  • 0,5 lyžičky prášku do pečiva
  • 100 g masla mäkkého
  • 55 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 2 - 3 lyžice mlieka
  • Plnka:
  • 100 g pražených lieskových orieškov
  • 100 g mäkkého masla
  • 110 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 35 g hladkej múky
  • 3 broskyne alebo nektarinky nakrájané na plátky
  • 90 g medu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si cesto.Zmiešame múku s práškom do pečiva a s kardamónom.Pridáme maslo a zmes pomrvíme..

2. Krok

Pridáme vajce a cukor a v prípade potreby mlieko,vypracujme cesto ktoré dáme do chladničky na 30 minút.

3. Krok

Zatiaľ si pripravíme plnku.Zomelieme orechy na jemno.v miske si vymiešame maslo s cukrom do peny.Pridáme aj vajcia, jedno po druhom a za každým dobre premiešame.

4. Krok

Potom primiešame múku a mleté orechy, ktoré si po opražení samozrejme najskôr zbavíme šupiniek.

5. Krok

Predhrejeme si rúru na 180°C ..Cesto vyberieme z chladničky a vyvaľkáme ho podľa tvaru formy v ktorom budeme koláčik piecť na hrúbku cca 2 - 3 mm..Cesto vložíme do formy, aj cez okraje a orežeme ..Formu aj s cestom vložíme teraz do mraziaku na 15 - 20 minút.

6. Krok

Po vybratí z mraziaku na cesto dáme papier na pečenie a vysypeme naň fazuľu alebo ryžu guľatu Mánya aby sme papier zaťažili ..koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 15 minút.Potom vyberieme, odstránime papier aj s fazuľou alebo ryžou guľatou Mánya a dopekáme ďalších 10 minút.

7. Krok

Potom vyberieme a navrstvíme plnku.na plnku poukladáme plátky broskýň.

8. Krok

Vložíme opäť do rúry a pečieme ďalších 30 - 40 minút kým sa plnka neprepečie a nezväčší svoj objem..Po upečení namažeme medom a necháme vychladnúť.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

888 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.