Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Broskyňový koláč s lieskovými orieškami

Kuchyňa:
Náročnosť:
Screenshot_3.jpg
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 40m
  • Varenie: 1:10 h
  • Hotové Za: 1:50 h
reklama:

Suroviny

  • cesto:
  • 185 g hladkej múky
  • 0,5 lyžičky mletého kardamónu
  • 0,5 lyžičky prášku do pečiva
  • 100 g masla mäkkého
  • 55 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 2 - 3 lyžice mlieka
  • Plnka:
  • 100 g pražených lieskových orieškov
  • 100 g mäkkého masla
  • 110 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 35 g hladkej múky
  • 3 broskyne alebo nektarinky nakrájané na plátky
  • 90 g medu

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si cesto.Zmiešame múku s práškom do pečiva a s kardamónom.Pridáme maslo a zmes pomrvíme..

2. Krok

Pridáme vajce a cukor a v prípade potreby mlieko,vypracujme cesto ktoré dáme do chladničky na 30 minút.

3. Krok

Zatiaľ si pripravíme plnku.Zomelieme orechy na jemno.v miske si vymiešame maslo s cukrom do peny.Pridáme aj vajcia, jedno po druhom a za každým dobre premiešame.

4. Krok

Potom primiešame múku a mleté orechy, ktoré si po opražení samozrejme najskôr zbavíme šupiniek.

5. Krok

Predhrejeme si rúru na 180°C ..Cesto vyberieme z chladničky a vyvaľkáme ho podľa tvaru formy v ktorom budeme koláčik piecť na hrúbku cca 2 - 3 mm..Cesto vložíme do formy, aj cez okraje a orežeme ..Formu aj s cestom vložíme teraz do mraziaku na 15 - 20 minút.

6. Krok

Po vybratí z mraziaku na cesto dáme papier na pečenie a vysypeme naň fazuľu alebo ryžu aby sme papier zaťažili ..koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 15 minút.Potom vyberieme, odstránime papier aj s fazuľou alebo ryžou a dopekáme ďalších 10 minút.

7. Krok

Potom vyberieme a navrstvíme plnku.na plnku poukladáme plátky broskýň.

8. Krok

Vložíme opäť do rúry a pečieme ďalších 30 - 40 minút kým sa plnka neprepečie a nezväčší svoj objem..Po upečení namažeme medom a necháme vychladnúť.

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...