Broskyňové Dunajské vlny

Kuchyňa:
Náročnosť:
Broskynové  dunaje
  • Kusov: 24
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 30m
  • Varenie: 40m
  • Hotové Za: 1:10 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 250 g masla alebo margarínu
  • 5 vajec
  • 200 g cukru
  • 300 g polohrubej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 plechovka broskýň
  • plnka:
  • 500 ml mlieka
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice solamylu
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 g masla
  • 2 lyžice cukru
  • Poleva:
  • 2 lyžice masla
  • 3 lyžice vody
  • 3 lyžice cukru
  • 3 lyžice kakaa

Postup prípravy

1. Krok

Maslo vyšľaháme s cukrom a so žĺtkami do nadýchanej hmoty.Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva.Bielka vyšľaháme do snehu a potom už len zľahka primiešame k cestu.

2. Krok

Cesto si rozdelíme na dve časti..Do jednej primiešame kakao a kyslú smotanu..druhá časť cesta zostane bledá.

3. Krok

Cesto rozotrieme na plech najskôr bledé a naň navrstvíme cesto tmavé..Potom si broskyne zlejeme zo sirupu a poukladáme na tmavé cesto..

4. Krok

Pečieme pri 170 °C 40 minút..

5. Krok

Pripravíme si krém: v 150 ml mlieka si rozmiešame múku a solamyl ..Ostatné dáme variť s cukrom, aj vanilkovým cukrom..Keď začne mlieko variť prilejeme vymiešanú múku a uvaríme hustý krém, ktorý necháme úplne vychladnúť..

6. Krok

Vymiešame maslo s práškovým cukrom do hladka a potom pridávame po lyžiciach vychladnutý puding ..Vzniknutý krém navrstvíme na koláč..

7. Krok

Polevu pripravíme rozvarením všetkých ingrediencií na to určených..Potom môžete polevu dať do cukrárskeho vrecka s tenkou špičkou, alebo do mikroténového sáčka na ktorom si urobíte v rožku malú dierku a koláčik ozdobíte..

8. Krok

Hotový nechajte aspoň 1 hodinu v chladničke odpočívať..

Dunajské

dunajské

dunajské

Dunajské

http://gotujmy.pl/

 

 

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?