Briošky s čokoládou

102_0560 копия
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 2:0 h
  • Varenie: 40m
  • Hotové Za: 2:40 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 600 g polohrubej múky
  • 250 ml teplého mlieka
  • 20 g čerstvého droždia
  • 90 g cukru
  • 90 g mäkkého masla
  • 2 vajcia
  • vanilková esencia alebo vanilkový cukor
  • 1 žĺtok + trochu mlieka na potretie
  • čokoládová náplň alebo Nutella

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si kvások, z mlieka, kvasníc a z cukru. Necháme podkysnúť, potom pridáme vajce, múku, maslo, vanilkovú arómu alebo vanilkový cukor a vymiesime cesto. Cesto necháme poriadne vykysnúť.

2. Krok

Po nakysnutí cesto rozvaľkáme na 0,5 cm a vykrajujeme koliečka. Do stredu každého vložíme tabličku čokolády alebo lyžičkou nanesieme Nutellu. Potom koliečko preložíme podľa obrázku.

3. Krok

Pripravíme si formu na muffiny a vymastíme ju. Naukladáme do každého otvoru po tri preložené koliečka a opäť necháme podkysnúť cca 20-30 minút.

4. Krok

Nakoniec pred pečením potrieme vajíčkom rozšľahaným v troške mlieka a pečieme do zlatista pri 180 °C. Po upečení pre získanie lesklého efektu môžete potrieť cukrovou vodou.

 

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?